maanantai 7. tammikuuta 2013

Tallinnan ravintolat - Tähti suosittelee


Hyvää uutta vuotta rakkaat Tähden lukijat! Aika ennen joulua oli superhässäkkää ja se näkyi myös blogihiljaisuutena, mutta toivottavasti uusi vuosi tuo enemmän aikaa myös bloggailuun. Vielä kuitenkin uusia reseptejä saa hieman odottaa, sillä mulla vuosi on alkanut superflunssan kourissa ja vireystaso on sitä luokkaa, että spaghetitkin palaa pohjaan, joten on syytä keskittyä muiden kokkauksiin.


Vietin vuodenvaihteen Tallinnassa ystäväni luona ja koska kaupungissa tiheään vierailen ja multa aina säännöllisin väliajoin kysytään suosituksia ravintoloista, niin ajattelin tehdä niille oman postauksen. Se on syytä aloittaa suosikkiravintolastani Von Krahlin Aedista (Rataskaevu 8), jossa olen nauttinut mitä ihanimpia dinnereitä. Aed tarjoilee kausimenuja ja lähiruokaa, suosittelen testaamaan. Aedia vastapäätä on suosikkilettupaikkani Kompressor (Rataskaevu 3), josta todella saa mitä ihanimpia suolaisia ja makeita lettuja muutaman euron hintaan (kannattaa huomioida, että paikassa käy vain käteinen). Ihan kulman takana on Clayhills (Pikk 13), jossa olen syönyt yhden parhaimmista burgereista.


Uudenvuoden retkelläni kävin ensi kertaa ihanassa Kamahouse Köökissä (Kopli 25), joka osui sopivasti kirpparikierroksen (Paavli Kaltsukas -kierrätyskeskus on ihan huippu) varrelle ja tulee varmasti osumaan reiteille useamminkin. Kamahouse Köök, kuten monet muutkin suosittelemistani paikoista, tarjoavat makunautintojen lisäksi myös iloa kekseliään sisustuksen ja hyvän palvelun muodossa.Vanhassa kaupungissa oleva Popular (Vana Viru 6) on vakio vesipiippupaikka, jonka kesäterassilla on nautittu myös ihania lounaita.


Must Puudel (Muurivahe 20) on suosikkimestani, oli sitten kyseessä lounas, kahvittelu tai iltahippaus. Puudel on ehkä Tallinnan ravintoloista se, minkä kaikista mieluiten siirtäisin Helsinkiin. New York Timesissakin noteerattu F-Hoone (Telliskivi 60) on Must Puudelin tapaan loisto valinta liki mihin vuorokauden aikaan tahansa.  Jos päiväsaikaan menee F-Hooneen, kannattaa ehdottomasti vierailla samassa pihapiirissä olevissa Universal Universumin jättikaupassa, Les Petites-designkaupassa sekä HomeArt-sisustusliikkeessä. 

Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, Tallinna kun on täynnä ihania ravintoloita ja kahviloita (varsinkin jos astuu muutaman askeleen turistirysien ulkopuolelle). Hinnatkin ovat ihan naurettavat, esim. näissä kaikissa suosittelemissani paikoissa lounas juomineen maksaa noin 4-10 euroa ja dinneri ehkä tuplat. Lahden taakse matkatessa kannattaa tsekata myös ystäväni Annan blogi, josta löytyy tuoreimmat suositukset kaupungin tarjonnasta. Kannattaa myös katsastaa Eesti Maitsed, joka listaa vuosittain 50 Viron parasta ravintolaa (jonka viime vuoden listalle näistä minunkin suosikeista moni on päätynyt). Ja kerrothan omat Tallinna-suosikkisi kommentteihin!

5 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä, kiitos! Itse olen syönyt yhden elämäni parhaista ruuista Chedissä, aivan jumalaista kanaa...

  VastaaPoista
 2. Totta, Chedi (Sulevimägi 1) on loistava!

  Ja Lauran Tähden -fb:ssä kyseltiinkin jo, mihin listauksesta unohtui monen suosikki-italialainen Controvento (Vene 12), samoin itse muistin jälkikäteen Raatihuoneen torin kulmalta löytyvän italialaisen kaksinimisen Klaaspärlimäng/ Il Giogon (Kullaseppa 4), josta saa aivan taivaallisia pitsoja.

  VastaaPoista
 3. Mmm... Mä olen ihan kateellinen, Tallinnassa on ihania ravintoloita. Yksi mun suosikeista on FISH & WINE.

  Kannattaa muuten Tallinnaan lähteissä stekata http://www.tableonline.fi/ravintolat/tallinna/kaikki-ravintolat koska siellä on monta suosikkia. Ja usein vielä tarjouksia. Me saatiin alkuun ilmaiset aperitiivit!

  VastaaPoista
 4. Itse kävin viimeisellä kerralla Villa Thai ravintolassa joka löysin https://www.vabalaud.ee/fi/ravintolat/tallinn kautta, aivaan hyvää paika, siellä on myös paljon toisia ravintoloita jota kannata katsoa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...