keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Tomaattinen rapupasta


Jeejeejee! Mulla on pian uusi koti ja uusi ihana keittiö, jeejeejee. Nyt siis alkoi kaappien ja pakastimen siivous (huh, ruokaa on ehkä vuoden tarpeiksi..), ensimmäisenä tuhottavaksi joutui kilon rapupussin jämät. Löysin Arlan sivuilta pikaisen pastaohjeen, jota hieman muokkailin ja hyvää tuli.

TOMAATTINEN RAPUPASTA

200-300g rapuja
300g tuore pastaa
1 tlk kuorittuja tomaatteja
1 prk creme fraiche
punasipuli
reilusti chiliä tai chili explotionia
mustapippuria
2-5 valkosipulin kynttä (pari marinadiin, pari itse kastikkeeseen)
tilliä

Marinoi rapuja hetki (mä laitoin öljyyä, valkosipulia, limemehua). Kuullota sipulisilppu öljyssä, lisää sekaa tomaatit ja creme fraiche. Anna porista hetki, muussaa haarukalla tomaatit mössöksi ja lisää ravut. Kiehuta hiljaisella lämmöllä muutama minuutti, mausta ja sekoita keitetyn pastan joukkoon. Raasta pinnalle parmesania ja nauti!

2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa mukavan erilaiselta pastalta. En ole varmaan koskaan tehnyt rapupastaa ja tätä ohjetta lukiessani ihmettelen miksen ole :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla ;) Multa löytyy täältä useampakin rapupasta, suosikki on aiemmin ollut Jamie Oliverin reseptillä tehty http://laurantahti.blogspot.com/2010/03/rapupasta.html , mutta tää tomaattinen oli myös tosi hitti.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...