maanantai 27. syyskuuta 2010
Fetapinaattipiiras
Tämä resepti on odottanut jo pitkään pääsyä mun blogiin. Kyseessä on vuosien takainen suosikkiherkku, jonka ehdin jo hetkeksi unohtaa. Onneksi ihana ystäväni Marfa muistutteli tasaisesti fetapinaattipiiraan ihanuudesta ja siitä, että sen ohjeen kuuluisi tulla jaetuksi muidenkin kanssa. Perjantaina ruokavieraani Anna halusi thaikkujen sijaan piirasta ja viimein sain kuvattua (tosin vähän tuhruisesti, sori) ja blogattua tämän. Olkaa siis hyvät, kokeilkaa ja nauttikaa.
FETAPINAATTIPIIRAS
pohja:
100g maustamatonta tuorejuustoa
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhoja
täyte:
150g pakastepinaattia
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
4 valkosipulinkynttä
1/2 tl muskottipähkinää
reilusti mustapippuria
150-200g fetaa
lisäksi:
juustoraastetta
kirsikkatomaatteja
mustia oliiveja
Sekoita tuorejuusto, voi ja jauhoseos. Taputtele vuokaan, pistele haarukalla pohjaan reikiä. Sulata ja valuta pinaatti, sekoita munat, kerma ja muut täyteaineet keskenään. Levitä paloiteltu feta piirakan pohjalle, kaada täyte päälle ja koristele oliiveilla ja tomaateilla. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
No tämähän tuli kuin tilauksesta! Juuri mietin, että mitä tarjoaisin huomiselle iltapalavieraalle. Kiitos!
VastaaPoistaMainiota, toivottavasti maistui!
VastaaPoista