tiistai 8. kesäkuuta 2010

Hasselbackan perunat

Tiedän, että nyt pitäisi hehkuttaa vaan uusien perunoiden ihanuutta, mutta minkäs teet. Muistin joskus muutama vuosi sitten tämän ihanan kasariherkun, jota tehtiin niin köksätunneilla kuin pyhäisin piffien kanssa kotosalla. Nyt ollaan syöty hasselbackan perunoita murekkeen, kalan ja tietysti niiden herkkupihvien kanssa.

HASSELBACKAN PERUNAT

perunoita
korppujauhoa
valkopippuria
suolaa
öljyä / voisulaa

Kuori perunat ja viipaloi ne niin, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni. Laita perunat uunivuokaan, voitele ne öljyllä ja ripottele mausteet ja korppujauhot pinnalle. Kypsennä 200-225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Valele perunoita kypsennyksen aikana vielä öljyllä ja ripsuttele vielä tarvittaessa korppujauhoja.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Bongasin blogisi jostain ja tykkäsin niin rupesin lukijaksi :)

    Mun piti tänään tehdä näitä perunoita mutta ruoaksi valikoitui kana joten perunat muuttuivat riisiksi.

    VastaaPoista
  2. Hei Luumukka, ja tervetuloa! Toivottavasti löydät maistuvia reseptejä ja jaksat kommentoida, on aina hauska lukea muiden kokemuksia. Mä suuntaan nyt sun Inkiväärihilloon, ensi silmäyksellä vaikuttaa ihanalta.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...