maanantai 30. marraskuuta 2009

Skeittikakku


Meillä vietetään juhlaviikkoja. Kolme neljäsosaa perheestä on syntynyt marras- joulukuun taitteessa ja nyt synttärijuhlia vietetään kolmena viikonloppuna. Viikko sitten juhlittiin kuopusta kavereiden kanssa, viime viikonloppuna koolla olivat sukulaiset ja ystävät. Ja ensi viikonloppuna vielä esikoisen kaverikemut. Eli sekalaisia juhlatarjoilupostauksia siis luvassa, jahka juhlinnoilta ehtii blogaamaan.

Viime viikonlopun juhliin pojat halusivat täytekakun, johon tekivät itse omat skeittihahmot marsipaanista. Skeitteihin askarreltiin kaikki trukit ja rullat huolella, itse hahmot jäi vähän vähäisemmälle viritykselle. Liikkikset niistä tuli silti ;) Itse kakku on naapurin Sadun loistopohja perunajauhoista, kostukkeena vaniljasokerilla maustettua maitoa, täytteenä kuningatarmoussea ja kuningatarpilttiä. Kakun päällä Kinuskikissalta opittu sokerikreemi (hankala levittää, mutta vaivan arvoista) ja marsipaania. Taivaallisen hyvää!

SKEITTIKAKKU
täytekakku (pellillinen)

4 munaa
vajaa 3dl sokeria
6 rkl kiehuvaa vettä
vajaa 3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munia ja sokeria hieman, lisää sekaan kiehuva vesi ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sekoittele varovasti joukkoon perunajauhot ja leivinjauhe, kaada pellille ja paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia.

sokerikreemi

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi, lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.

Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan, kostutin vaniljamaidolla ja täytin kuningatarpiltillä ja kuningatarmoussella. Annoin kakun olla hetken kylmässä ja sen jälkeen levitin kreemin päälle. Ja lopuksi kaulin marsipaanin ja levitin sen. Annoin kakun olla yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä asettelin skeittaajat paikoilleen. Lopuksi koristelin kimallegeelillä (koristelu kuvassa vielä vähän kesken) ja kynttilöillä.

2 kommenttia:

  1. Vinkkinä tuohon sokericremeen, että käytä hieman mikrossa tuota valmiiksi tekemääsi sokericremeä tai sitten pehmitä rasva kunnolla ennen kuin teet sokericremen, jolloin seoksesta tulee löysempää ja siten helposti levitettävää. Muuten on kyllä todella työlästä saada levittymään siististi kakun päälle ja reunoille, vaikka olisikin käyttänyt huoneenlämpöistä rasvaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Taru, tuo vinkki tuli tarpeeseen, se nimittäin oli tosi työläs vääntää siihen kakun päälle. Mutta kannatti, sillä kakku oli ihanaa ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...