torstai 5. marraskuuta 2009

Kalapuikot


Lapsilla on mystinen einesfetissi ja aika ajoin meilläkin kiljutaan pinaattilettujen, kalapuikkojen ja jauhelihapihvien perään. Olen toki yrittänyt kotikutoisiakin pihvejä ja lettuja tarjota, mutta Saarioisten äidit osaavat kuulemma nämä hommat paremmin. Satuin kuitenkin törmäämään Merituulin ja Jukan Sillä Sipulissa itsetehtyjen kalapuikkojen ohjeeseen ja oli pakko kokeilla toimisiko nämä pojille. Sovelsin vähän ohjetta ja laitoin korppujauhojen kupeeseen hapankorppumurusia, tuli ihanan rapsakoita. Ja hyvältä maistui, myös pojille!

KALAPUIKKOT

400g paketti pakasteseitä
korppujauhoja
hapankorppuja
muna
vehnäjauhoja
suolaa
pippuria
voita paistamiseen

Ota sei huoneenlämpöön sulamaan noin 1,5 tunniksi. Leikkaa sen jälkeen kohmeisesta kalasta puikkoja. Laita yhdelle lautaselle munaa ja riko sen rakenne, toiselle vehnäjauhoja ja kolmannelle korppujauhoja sekä pieneksi murustettuja hapankorppuja. Mausta korppujauhot suolalla ja mustapippurilla. Kierittele kalapalat ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauho-hapankorppuseoksessa. Paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi.

4 kommenttia:

  1. no ompas kiva että maistui! en kyllä tiedä onko kalapuikoissa lisäaineita, mutta itse tykkäsin ainakin enemmän itsetehtyjen kalapuikkojen mausta ja rakenteesta.

    meillä lapset eivät ole maistaneet edes einespinaattikettuja, koska en itse pidä niistä. keräsin kesällä nokkosia pihamailta ja nyt otan nokkosta pakkasesta tai murustan kuivia joukkoon. uppoavat yhtä hyvin kuin pinaattiletut ja ovat terveellisempiä sekä lähiruokaa!

    Meillä tuollainen Saarioisten tai Forssan äidin paremmin tekemää ruokaa on maksalåda.

    Mukavat viikonloput koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. Kyllä nämä itsetehdyt pesivät pakastealtaan tarjonnan mennen tullen. Ja ne toimivat myös kalahampurilaisien pihveinä, postasin just aiheesta.

    Meillä oli ennen maksis ykköshitti, mutta nyt sitä ei enää (onneksi) kaipaa kukaan. Tällä hetkellä ykkössuosikkeja siis pinaattiletut ja etenkin ne kuolontuoksuiset jauhelihapihvit, kiitos koulu- ja päiväkotiruokailun.

    Tuo nokkoslettuvinkki pitää muistaa, kuulostaa tosi herkullisilta!

    Herkullista viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Täytyypäs kokeilla itsetehtyjä kalapuikkoja!

    Poikamme ykkösherkkuruokaa olivat pitkään K-kauppa Masurkan einestiskin Lindströmin pihvit ja muusi. Äidin tekemä muusi on kuulemma melkein yhtä hyvää kuin Masurkan muusi. Tämä on kehu ;)

    Pinaattilettuja on viime aikoina tullut välillä ostettua, pikaisesti kaupasta mukaan lounaaksi leikkipuistoon. Maksalaatikosta: Itse ihan tykkään, mutta kun elän siinä uskossa että mieheni ei, niin ei sitä vaan juuri tule ostettua. Kohta kuusivuotiaani ei ole varmaankaan koskaan syönyt maksalaatikkoa.

    VastaaPoista
  4. Kannattaa kokeilla, nää kalapuikot oli oikeasti hyviä!

    Tän eineskeskustelun lomassa tuli mieleen miehen porkkanalettukokeilu melkein vuoden takaa http://laurantahti.blogspot.com/2008/12/ihana-porkkanalettu-ylltys.html Ihania lettuja, miksiköhän resepti on unohtunut.. Pitääkin vinkata, josko lettuja saisi uudestaankin ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...