keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Hernesosekeitto


Hernekeittosesonki laskiainen oli ja meni, mutta tätä hernaria voi kyllä hyvin syödä muulloinkin. Makuvariaatioita syntyy, kun vaihtelee tuorejuustoja, itse olen kokeillut niin ruohosipulilla kuin piparjuurellakin maustettua. Ja lisäämällä yrttien määrää saa keittoon taas uusia sävyjä. Nopeaa, helposti kaapin antimien mukaan versioitavaa ja hyvää, kannattaa siis kokeilla.

HERNESOSEKEITTO

800 g pakasteherneitä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 pientä peruna
oliiviöljyä
n. 8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
n. 200 g ruohosipulituorejuustoa
tuoretta basilikaa
valkopippuria
suolaa
limen mehua

maitoa
tuorejuustoa

Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kattilassa hetki. Lisää jäiset herneet, perunakuutiot, vesi ja liemikuutio. Keitä reilu vartti. Nosta kattila liedeltä, laita sekaan tuorejuusto sekä reilusti basilikan lehtiä, soseuta sauvasekoittimella. Nosta kattila hellalle jälkilämmölle ja lisää mausteita maun mukaan. Tee tuorejuustosta ja lirauksesta maitoa tahna keiton päälle. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...