tiistai 16. kesäkuuta 2015

Paistettu ananasriisi


Mittarissa on 12 astetta ja tällä viikolla on juhannus. Ei hyvä. Haluan aurinkoa ja lämpöä, kesää. Äääh. (Ja tähän sellainen taaperoikäisen itkupotkukiukku) Helleaaltoa odotellessa tropiikki pitää etsiä keittiöstä, tällä kertaa aurinko löytyi ylläriylläri Aasiasta ja thaikeittiön klassikosta. Paistettu ananasriisi (ja juuri näin ananaksesta tarjoiltuna) on jokaisen rantaraflan vakiosetti, sisältö aina vaihtelee vähän paikasta ja kokista riippuen, paistettu riisi kun on paikallinen spydäri. Meillä tällä kertaa mukaan meni kanaa, mutta myös ravut ja tofu toimivat joukossa hyvin, onnistuu siis lihattomanakin versiona.

PAISTETTU ANANASRIISI (neljälle)

7 dl vettä
3 1/2 dl jasmiiniriisiä
sesamöljyä
400 g broilerin fileitä
1-2 ananasta (jos haluat tarjoilla ananaksista, niin jokaiselle puolikas, mutta yksi riittää hedelmän osalta kyllä ruokaan)
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
4 rkl soijaa
2 rkl osterikastiketta
1 rkl sokeria
inkivääriä
pieniä tomaatteja
kevätsipulia
korianteria

Keitä riisi. Koverra ananaksista hedelmäliha ja kuutioi se. Kuumenna sesamöljy wokissa, lisää paloiteltu kana, paista suht kypsäksi (jos käytät esim. rapuja, aloita sipulien paistamisella). Lisää siivutettu sipuli ja paloiteltu valkosipuli, jatka hetki paistamista. Lisää osterikastike, soija, sokeri ja hieman inkivääriä. Sekoittele riisi joukkoon. Lisää ananaskuutiot ja paista hetki. Lisää pilkotut tomaatit ja kevätsipuli, sekoita ja paista hetki. Nostele paistettu riisi ananaskuppeihin, mausta korianterilla ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...