lauantai 8. marraskuuta 2014

Murgh Makhani (butter chicken)


Intialainen keittiö on sekä mun että poikasten ikisuosikki Thaimaan makujen ohella. Tasaisin väliajoin tulee toive "tee jotain hyvää currya" , viime aikojen hitti onkin ollut kesällä kehittelemäni punainen kanacurry (jos et ole vielä testannut, niin testaa, on todella hyvää!). Tällä kertaa halusin lähteä kokeilemaan jotain muuta ja päädyin testaamaan intialaista voikanaa. 

Murgh makhani eli butter chickenhän on intialaisen keittiön klassikko ja siitä on varmasti miljoonia versioita, jokaisella kokilla omansa. Tässä tulee yksi, johon hain inspiraatiota vuosia seuratusta Tamarind Heaven -blogista ja samaisen kirjoittajan uudemmasta Modernia intialaista -blogista. Koska kanan pystyi laittamaan marinadiin jo edellisenä iltana, toimi murgh makhani täydellisenä arki-illan pelastajana (edellisenä postauksessanikin pakenin pimeyttä ja kylmyyttä makumatkalle Intiaan ja tällä ruualla oli ihan sama funktio).



MURGH MAKHANI / BUTTER CHICKEN / INTIALAINEN VOIKANA

n. 500 g broileria

marinadi:
3 rkl turkkilaistajogurttia
1 tl chilijauhetta
1 tl korianterijauhetta
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl garam masalaa
1/2 tl suolaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua valkosipulia

kastike:
2-3 rkl voita
1 tl jeeraa
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua valkosipulia
1 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tlk tomaattimurskaa / paseerattua tomaattia / kuorittuja säilyketomaatteja
1 dl vettä
1/2 tl garam masalaa
1dl kermaa


Sekoita kulhossa marinadin ainekset keskenään. Leikkaa kana paloiksi ja sekoita marinadin joukkoon. Laita kansi päälle ja anna kanan marinoitua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli (tämä tekee tästä juuri nopean arkiruuan, sillä kanat voi laittaa marinoitumaan jo edellisenä iltana). 

Ota ajoissa kananpalat huoneenlämpöön (noin tuntia ennen). Kuumenna pannu, lisää tilkka öljyä ja paista kananpalat ruskeiksi. Laita ne sivuun odottamaan siksi aikaa, kun valmistat kastikkeen. 

Sulata voi pannulla, lisää siihen jeera, anna paistua pieni hetki. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja valkosipuli, kääntele muutaman kerran (älä polta!). Lisää joukkoon chijauhe, suola, tomaattimurska, ja -pyree. Sekoita hyvin ja anna hautua kannen alla keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon kananpalat, vesi, garam masala ja kerma, anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla, nauti basmatiriisin ja / tai hyvän naanleivän kanssa.

Vinkvink! Viime postauksessa tekemäni linssimuhennos eli dhal toimii muuten loistavasti myös tämän murgh makhanin lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...