sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Marokkolainen karitsapata


Pataruuat on viikonloppujen pelastus. Mikä onkaan iisimpää, kun hitaan aamun jälkeen ruskistella lihat ja heittää pata uuniin ja antaa ruuan muhia tuntitolkulla taivaallisten tuoksujen täyttäessä keittiön. Tällä kertaa keittiöön tulvahti Marokon tuulahdukset, kun uunissa pöhisi herkullinen karitsapata. Idea reseptiin lähti rakkaalta ystävältäni, joka tarjoili minulle hetki sitten rankan viikon jälkeen ihanaa karitsapataa ja ystävyysterapiaa. Mausteisiin makuihin ihastuneena innostuin kokeilemaan reseptiä itsekin, toki vähän mukaillen. Ruuasta tuli juuri niin hyvää kuin pitikin, oi onni.

MAROKKOLAINEN KARITSAPATA (6-8:lle)

1,5 kg karitsan lapaa
4-6 sipulia
10 valkosipulinkynttä
1 tl kardemummaa
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl kanelia
3 tähtianista
200g pehmeitä kuivattuja aprikooseja
200g kuivattuja kivettömiä luumuja
1 l lihalientä tai vasikan fondia
suolaa
mustapippuria

Kuumenna tilkka öljyä padassa, lisää joukkoon kardemumma, jeera ja kaneli, paista mausteita hetki. Lisää joukkoon paloitellut lihat (luineen), paista hetki, lisää mukaan sipulit. Lisää hetken päästä lihaliemi, aprikoosit, luumut, tähtianikset, suola ja pippuri. Katso, että nestettä on riittävästi. Paista 180 asteessa puoli tuntia, sen jälkeen 120 asteessa noin viisi tuntia.  Lisukkeeksi tein kuskusia, jonka sekaan pilkoin kirsikkatomaatteja.  Ihanaa!

4 kommenttia:

  1. Ihana resepti mausteineen! Meillä syödään todella paljon karitsaa, mutta tämän tapaista en ole vielä kokeillut. Ehdottomasti pääsee meidän pöytään ja pian! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuuloista! Just parasta ruokaa tähän vuodenaikaan.

    VastaaPoista
  3. Joo, oli kyllä onnenpataa, kannattaa kokeilla :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...