keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Feta-tonnikalaleipä



Tän postauksen nimi voisi olla myös suosikkieväsleipä, sillä sitä tää on, vuosikausien suosikki, jota olen nauttinut niin lounaan korvikkeena, retkieväänä, terveellisempänä iltamässytyksenä,... Juhlissakin näitä leipiä on tullut tarjottuna pienempinä cocktailpaloina. Olennaista leivässä on kuten muussakin ruuanlaitossa hyvät raaka-aineet; leivän pitää olla maukasta, tonnikalan msc-merkittyä, fetan maistuvaa (unohda kelmeät kevytlätkät) ja suolakurkkujen meheviä. Yksinkertaista, mutta niin hyvää!


FETA-TONNIKALALEIPÄ

hyvää ruisleipää
tonnikalaa (muista tarkistaa MSC-merkintä)
majoneesia
mustapippuria
limemehua
suolakurkkuja
kirsikkatomaatteja
fetaa
salaattia
punasipulia

Sekoita tonnikalasta ja majoneesista tahna, mausta se mustapippurilla, suolalla ja limemehulla. Laita tonnikalatahnaa leipäsiivuille, pinoa toisen leivän päälle salaatti, siivutettu tomaatti ja sipuli, fetaa ja suolakurkkua. Nosta toinen leipä päälle ja nauti!

3 kommenttia:

  1. Laura. Sullon mun mieli. Tämä ei voi olla kun järkyttävän hyvää.

    VastaaPoista
  2. Nanna :) Tää on järkkyhyvää. Ihan pöllön simppeliä, mutta niin hyvää. Oon saanut lapsetkin koukutettua tähän, kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Kerran kokeilin tonnikalaa ja laitoin uuniin leivänpäälle ja se oli hirveän pahaa, mutta tätä reseptiä aion kyllä varmasti kokeilla kun on uusi leipägrillikin niin saan leivät siinä lämpimiksi.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...