keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Punainen kanacurry


Joskus reseptit syntyvät monen sattuman kautta. Näin jossain (en yhtään muista missä) tämän tyyppisen currytahnareseptin ja se jäi kummittelemaan mieleen. Eräänä päivänä kuopukseni toivoi ruuaksi currya ja lähdin lennosta soveltamaan ruokaa kaapinantimista. Lopputulos yllätti meidät kaikki, kastike oli ihana tuulahdus Aasian makuja ja aurinkoa.


PUNAINEN KANACURRY

1 punainen chili
2-4 valkosipulinkynttä
tuoretta korianteria
1⁄2 punainen paprikaa
pala inkivääriä
70-100 g tomaattipyreetä
3 rkl soijakastiketta
1⁄2 -1 limeä
oliiviöljyä
600 g broileria
4 dl kookosmaitoa
100 g taco-maustettua tuorejuustoa
kaffirlimen lehtiä

Aloita valmistamalla currytahna. Poista chilistä siemenet, pese ja kuutioi paprika, kuori valkosipulinkynnet ja inkivääri. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, lisää joukkoon korianteri, tomaattipyree, soijakastike ja limen mehu. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Paloittele broileri ja paista pannulla tilkassa öljyä. Lisää loppuvaiheessa pannulle myös currytahna, sekoittele kananpalojen joukkoon. Lisää pannulle kookosmaito, tuorejuusto ja kaffirlimen lehdet. Anna hautua pienellä lämmöllä hetki. Nauti jasmiiniriisin kera.

2 kommenttia:

  1. Tosi maukasta. :) tulee aika usein tehtyä

    VastaaPoista
  2. Miten hauskaa! Meilläkin tämä curry on jäänyt vakioreseptiksi, tosin aina välillä vähän muutellen sen mukaan mitä kaapista löytyy :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...