perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kesäperuna - halloumisalaatti




Helle. Kesä. Niin mahtavaa! Vaikka viime viikot ovatkin kuluneet duunien merkeissä, niin ei todellakaan voi valittaa. Kesäinen Helsinki on ihana ja toimistolta voi aina hetkeksi karata aurinkoon läheiselle laiturille. Eilen duunipäivän lomassa tapasin ihanaa Soppa Hannaa, jonka kanssa höpöteltiin kuulumiset laidasta laitaan. Hanna vinkkasi Jokihaka kokkaa - blogin mahtavasta kesäherkusta, joka vakuutti mut heti jo ainesosien perusteella. Ja koska illalla sain vieraakseni mökiltä kotiutuneen rakkaan ystäväni, meni kesäherkku heti testaukseen. Hyvä niin, se oli aivan huippua!

KESÄPERUNA- HALLOUMISALAATTI (2-3 annosta)

n. 10 kpl keitettyjä uusia perunoita
1 pkt halloumijuustoa
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl limen tai sitruunan mehua
kevätsipulia varsineen
2-3 valkosipulin kynttä
tuoreita yrttejä (mulla oli basilikaa ja minttua, mutta moni muukin käy)
kapriksia
chiliä
pippuria

Laita perunat kiehumaan, jos ne ei ole valmiiksi keitetty. Viipaloi kevätsipuli varsineen ohuiksi suikaleiksi ja laita pieneen kulhoon. Silppua joukkoon yrtit, pilko valkosipuli ja chili, laita sekaan kapriksia fiiliksen mukaan. Kaada joukkoon oliiviöljy ja limen tai sitruunan mehu. Sekoita ja anna maustua.

Pilko perunat (pienemmät puoliksi, isommat vaikka neljään osaan) ja paista perunat kauniin kullanruskeiksi pannulla. Siirrä perunat syrjään, mausta suolalla.
Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista juusto pannulla rapeaksi. Sekoita sipuli-chili-kaprisseos perunoiden joukkoon, nostele päälle paistetut halloumit ja koristele yrttisilpulla.

4 kommenttia:

  1. EIKÖ! Tän kesän paras ruoka :)
    Oli kiva nähdä, kutsua Käpylään ootellessa...

    VastaaPoista
  2. Hanna, oli niiiin kivaa nähdä! Pian miitti Käpylässä <3

    VastaaPoista
  3. Kiva että tuo maistuu! Kiitti linkkauksesta :)

    VastaaPoista
  4. Jokihaka, kiitos itsellesi reseptistä, tää on superherkkua! :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...