sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Karitsakebab & minttu labneh


Tää viikko on ollut täynnä katu-uskottavaa safkaa. Ensin yhtiökumppanini Jennin Katukeittiö -keittokirja tuli painosta ja sitä juhlistettiin toimistolla. Sitten torstaina Blogiringin jengillä järjestettiin Lapin Kullan Eat & Drink -bloggaajatapahtuma, jossa maisteltiin oluita ja laitettiin katu-uskottavaa ruokaa ihanan Teemu Laurellin johdolla. Näiden kaikkien innoittamana olikin aika selviö, että meillä sunnuntaipöytään tulee jotain katusafkaa.

Teemu teki Eat & Drink -tapahtumassa bloggaajien kanssa monen muun herkun lisäksi ihania kebabeja, taboullehia ja minttulabnehia. Mä tietenkin kaikessa hösellyksessä ehdin kadottaa reseptit, mutta sävelsin kaappien annista omat versiot ja hyvää tuli. Karitsakebsun ja labnehin kupeeseen tein nopean taboullehin.

KARITSAKEBAB

öljyä
1 punasipuli
mustapippuria
kuminaa
kanelia
korianterinsiemeniä
juustokuminaa
vajaa kilo karitsan jauhelihaa
1/2 dl hunajaa
suolaa
1 kananmuna
tuoretta minttua
tuoretta korianteria

Pilko sipuli ja jauha mausteet morttelissa. Kuumenna öljy, paista mausteita ja sipulia pannulla hetki. Anna jäähtyä. Sekoita jauhelihan joukkoon, lisää kananmuna, hunaja ja silputut yrtit. Pyörittele taikinasta kebabpötköjä. Paista nopeasti niihin pannulla väri ja laita mietoon lämpöön uuniin noin 10 minuutiksi.

MINTTULABNEH

turkkilaista jugurttia
tuoretta minuttia
sokeria
suolaa

Silppua minttu, sekoita ainekset, anna tekeytyä hetki.

3 kommenttia:

  1. Ai että tätä on pakko tehdä pian. Hyvännäköinen annos.

    VastaaPoista
  2. Tuli nälkä. Tätä ja montaa muuta katuruokaa on saatava pian.

    VastaaPoista
  3. Rakastan kebabia ja vielä enemmän lammasta. Pitää ehdottomasti kokeilla, lähi-idän vaikutteet ruoassa ovat ehdottomia suosikkejani. :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...