keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kaneliset porkkanacupcakesit / Kanelinen porkkanakakku



Meillä on viime viikot taas vietetty juhlaviikkoja, kun koko kolmehenkinen pesue on  on täyttänyt vuosia. Pojat viettivät omat pirskeensä tahoillaan ystäviensä kesken ja viime viikonloppuna oli iso joukko ystäviä ja sukulaisia juhlistamassa meidän yhteissynttäreitä. Tällä kertaa juhlapöydässä tarjoiltiin isäni bravuuria voileipäkakkua, nyhtöpossuleipiä, pekoniquiecheja, key west lime pietarockyroadia, äitini ihania herrasväenleipiä sekä näitä porkkanacupcakeja.



Olin ihan stressissä leipomisten suhteen, mä kun en tunnetusti ole mikään jauhopeukalo. Piti keksiä jotain hyvää, helppoa ja etukäteen valmistettavaa. No porkkanakakusta tykätään kaikki kolme, näiden leipominen ei vaadi suuria taitoja ja cupcaket pystyi tekemään jo edellisenä päivänä (vielä eilen mussutin iltapalaksi yhden cupcaken, maku vaan on parantunut muutaman päivän kylmässä olon jälkeen :)). Reseptin löysin Suklaapandan keittiössä - blogista ja isolle juhlaporukalle tein cupcakeja nelinkertaisen annoksen. Mausteet tekivät cupcakeihin hauskan, vähän jouluisen twistin ja lopputulos oli muutenkin mitä mainioin.

KANELISET PORKKANACUPCAKESIT / KANELINEN PORKKANAKAKKU
(12 cupcakesia / kakku)

taikina:
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½-1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä
1/8 tl jauhettua neilikkaa
½ tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
n. 3 porkkanaa, 3 dl hienoa raastetta
1 3/4 dl sokeria
3/5 dl muscovadosokeria
2 kananmunaa
1 3/4 dl rypsiöljyä

kuorrute:
200g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
100g voita, huoneenlämpöistä
5-7 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
(muskottipähkinää)
1 tl sitruunamehua (tai oman maun mukaan)

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään, laita sivuun. Vatkaa sähkövatkaimella sokeria, muscovadosokeria ja kananmunia, niin että ne sekoittuvat hyvin. Lisää rypsiöljy vähän kerrallaan, vatkaa koko ajan kunnes taikina on tasaista. Lisää hieno porkkanaraaste ja siivilöi kuivat ainekset sekaan. Sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi.

Lämmitä uuni 175 C. Pue muffinssipelti vuoilla. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista keskellä uunia 18-20 minuuttia. Mikäli teet yhden kakun n. 30 min, kokeile kypsyys puutikulla, tikun pitää tulla puhtaana ulos. Anna jäähtyä ritilällä.

Tee kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi kunnes täysin sekoittuneet. Siivilöi tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan, vatkaa koko ajan. Lisää myös loput ainekset. Maista. Pursota cupcakesejen päälle ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...