torstai 18. huhtikuuta 2013

Pinaatti-vuohenjuustotäytteiset raviolit


Me saatiin poikien kanssa yhteissynttärilahjaksi pastakone ja nyt huomasin, etten ole vielä yhtään pastareseptiä sen tiimoilta postannut. Nyt unohdus korjataan ja käynnistetään pastaputki helpoilla ravioleilla. Tuorepasta mielletään usein haastavaksi ja aikaa vieväksi, mutta turhaan, taikina syntyy kuitenkin suht sukkelaan ja on itsetehty pasta on kyllä kaiken vaivan arvoista. Ja mikä parasta, apukokkeja pastantekoon löytyi helposti, pojat olivat ihan intona rullailusta :)


 
PINAATTI-VUOHENJUUSTOTÄYTTEISET RAVIOLIT

pastataikina
500g durumjauhoa (tai puolet vehnäjauhoa, puolet durumia)
4-5 kananmunaa
suolaa
vettä

täyte:
200g pinaattia
200g vuohenjuustoa
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
muskottipähkinää

pinjansiemeniä

Tee pastataikina niin, että kaadat jauhot kulhoon, kaiva keskelle kuoppa ja riko siihen kananmunat. Vatkaa sekaisin haarukalla, lisää suola ja lopuksi vaivaa taikina kiinteäksi. Taikinan pitää olla kosteaa, muttei saa tarttua sormiin. Lisää tarvittaessa vettä. Vaivaa ja venyttele taikinaan hyvä sitko. Anna taikinan levätä noin tunti. Jaa taikina kuuteen osaan, litistä osat suorakaiteen muotoisiksi ja ryhdy rullaamaan pastakoneella. Ensin useamman kerran ykköstasolla, sitten porras kerrallaan kapeammilla väleillä. Levittele taikinalevyt kuivumaan puutasoille tai pyyheliinojen päälle.

Valmista täyte paistamalla pinaattia pannulla. Leikkaa vuohenjuusto pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon, anna hieman sulaa.

Asettele täytettä levyille pieniksi keoiksi, kostuta välit vedellä ja nosta toinen levy päälle. Puristele ilmat pois ja painele saumakohdat. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä neliöitä. Keitä ravioleja pieni määrä kerrallaan noin 5-8 minuuttia. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä ja raasta parmesania.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...