maanantai 15. helmikuuta 2010

Tom kha kai, kanakookoskeitto

Itse asiassa tän blogauksen otsikko voisi olla maailman parasta pikaruokaa. Sillä sitä tää tom kha kai, tuttavallisesti tomppa, on. Tän keiton juju piilee maustetahnassa, jota muiden maustetahnojen kanssa raahaan purkkitolkulla Vi Voanista (Hämeenkadulla, Helsingin paras etninen kauppa). Ja kun omistaa tahnan, on keitto superhelppo ja nopea valmistaa. Ja ainekset juoksee vaikka lähialepasta. Maku on mitä mahtavin, samoin keittiön täyttävät tuoksut, tällä voisi elää. Parhautta, sanon minä.

TOM KHA KAI, KANAKOOKOSKEITTO

1 prk kookosmaitoa
2-4 rkl tom kha kai -tahnaa
400 g maustamatonta broikkua
2 dl vettä
tomaatteja
herkkusieniä
kevätsipulia
kalakastiketta
limemehua

Kuumenna puoli purkkia kookosmaitoa kattilassa. Sekoita joukkoon maustetahna, anna poriste hetki ja nakkaa joukkoon broikkupalat. Anna kiehua niin kauan, kunnes kanat ovat miltei kypsiä. Lisää sekaan vesi ja keitä kana kypsäksi. Lisää loput kookosmaidosta, tomaatit, herkkarit ja kevätsipulit, keitä hetki ja mausta limemehulla ja kalakastikkeella. Koristele korianterilla ja nauti jasmiiniriisin kanssa.


Näiden ihanien tuoksujen ja makujen myötä toivotan kaikille ihanaa helmikuun jatkoa, liukkaita laskiaisia ja aurinkoisia pakkaspäiviä. Täällä pakataan varvassandaaleja ja hellemekkoja, pian ollaan Aasian auringon alla ryystämässä ihan aitoa tomppaa. Aikomuksena on suunnata myös kokkikurssille, siitä ja muista matkaherkuista luvassa rapsaa jahka palaan. Aurinkoa armaat!

4 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla. Ihanaa reissua teille!

    VastaaPoista
  2. Tuota tahnaa pitää ostaa ja testata ruoissa :) Vaikuttaa hyvältä..

    VastaaPoista
  3. Jep, hyvää on aineet saa mistä vaan, jos on valmis tahna. Mä oon ollut thaimaassa kokkikurssilla missä tehtiin kyseinen ruoka ihan alusta asti ja niiden aineiden saaminen syrjäkylälä on välillä hieman tuskasta. tämä tahna sillon hyvä vaihtoehto :)

    VastaaPoista
  4. Joo, ilman tahnaa en lähtisi näitä kokkaamaan. Sama curryjen kanssa, esim. panangin tahna on niin vaivalloista tehdä alusta loppuun, että etnisten kauppojen valmistahnat lunastavat paikkansa ainakin mun keittiössä ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...