Pakko postata tämän hetken suosikkikakkuni, nautiskelin tätä viimeksi juhannuspäivän kaffeilla. Vietimme juhannusta rakkaiden ystäviemme huvilalla ja meidän tuontilistallamme oli mm. kakku. Haastavaksi kuvion teki se, että kakun piti pysyä hyvänä muutaman päivän, sen piti kestää auto- ja venekuljetukset ja tietysti maistua niin lapsille kuin aikuisillekin. Mieheni on juustokakkujen ystävä ja niinpä hän askartelikin pari limejuustokakkua juhannuspöytäämme koristamaan.
Tällä kertaa keittiössä hääräsi siis mies (mä hääräsin samaan aikaan Tavastialla fiilistelemässä Tehosekoitinta, ihanaa sekin..), kakkukunnia siis hänelle, mä toimin vain kirjurina. Leipurin terveiset oli, että täytettä olisi saanut olla tuplat, nyt tuli aika litteitä kakkuja. Mutta hyvälle maistuivat litteät lätytkin, juhlistivat hienosti muutenkin ihanaa juhannusta!
LIMEJUUSTOKAKKU
pohjana 150g digestivemuruja ja 50g sulaa voita / margariinia
Täyte (kannattaa ehkä tehdä kaksinkertaisena, jotta saa tuhdimman kakun)
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 limen mehu
3 munanvalkuaista vaahdotettuina
Pohja ei ihmeitä vaadi, sekoita keksimurut ja rasva ja taputtele irtoreunavuoan pohjalle. Täytteen teko kannattaa aloittaa liivatteista, eli liota liivatteet ohjeen mukaan. Raasta pestyjen limejen kuori ja purista niistä mehu. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna limemehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos nauhana juustoseoksen sekaan. Sekoita juusto-liivateseos valkuaisvaahtoon varovasti, tarkoitus on että seos pysyy kuohkeana. Kaada pohjan päälle ja hyydytä vähintään 3-4 tuntia. Koristele limeraasteella.
Tää oli aivan ihanaa ja helppoa jopa minunkin tehdä! Kiitos Laura ohjeesta ja mahtavasta synttärimenusta muutenkin! T: Elsu ;)
VastaaPoista