maanantai 12. tammikuuta 2009

Paistettu ahvenfilee & mukaeltu ratatouille



Uuden vuoden päätös pitää vielä (jo 12 päivää takana ;-)), kohti kevyempää elämää mennään. Se näkyy myös perheen ruokalistassa, josta on poistunut kaikki turhat (vaaleat viljat, liika sokeri ja rasva, jne) ja tilalle tullut roima määrä kasviksia ja juureksia. Eilen kaupassakäynti oli päässyt unohtumaan ja lounas piti taikoa kaappien antimista. Pakkasesta löytyi ahvenfileitä ja jääkaapista kasa kasviksia. Niistä syntyi tämä herkku.

PAISTETTUJA AHVENFILEITÄ JA MUKAELTUA RATATOUILLEA

munakoiso
sipulia
valkosipulia
paprikaa
kesäkurpitsa
pieni pala parsakaalia
pieni pala kukkakaalia
porkkanaraastetta
tomaattimurskaa
suolaa (itse käytin limellä maustettua sormisuolaa)
mustapippuria
jeeraa
yrttejä (tällä kertaa maustoin salvialla ja basilikalla)

Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa, lisää pilkotut kasvikset ja purkki tomaattimurskaa. Anna porista pienellä lämmöllä vähintään puoli tuntia, mausta ja nauti. (Tällä kertaa poikkesin perus ratatouillen kaavasta laittaessani sekaan esim. kukkakaalia ja käyttämällä mausteena jeeraa, tässä on tyyli vapaa ja mielikuvitus rajana, kannattaa kokeilla!) Ratatouille maistuu yksistäänkin ja paranee vaan uudelleen lämmitettäessä.

Ahvenet olen tottunut leivittämään kananmunalla ja ruisjauholla ja paistamaan voissa, mutta nyt kevyen elämän kunniaksi tämäkin tapa piti muuttaa. Paistoin ahvenfileet kevyimmällä mahdollisella paistorasvalla, maustoin limesuolalla ja sitruunapippurilla. Hyvää ja raikasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...