maanantai 29. syyskuuta 2014

Tonnikalapullat & pikawokki


Tuntuu, että kaikilla ruokaa vähän enemmän laittavilla on suhteellisen intohimoinen suhde veitsiin. Oma oppini keittiöveitsistä tulee lapsuudenkodistani, isäni on aina ollut tarkka siitä, että veitset pitää olla hyvälaatuisia ja teräviä. Samaa ohjetta olen yrittänyt opettaa lapsillenikin. Olen ottanut pojat mukaan ruuanlaittoon jo parivuotiaasta alkaen, ensin pilkottiin pehmeitä ainesosia ruokailuveitsellä ja taitojen ja iän karttuessa pilkottavat ovat koventuneet ja veitset terävöityneet.

Pääsin Blogiringin kautta mukaan Fiskarsin kampanjaan, jossa sain testattavaksi uudistuneita Functional Form -veitsiä. Nämä suomalaisten kotien klassikot ovat mitä parhaimpia peruskeittiöveitsiä ja helppoja antaa myös lasten käsiin. Testisetissä tuli veitsien lisäksi veitsitukki, veitsien teroitin sekä leikkuulaudat. Erityisesti tuo leikkuulautasetti on osoittautunut kotikäytössä käteväksi, koivupuisen leikkuulaudan päällä on kolme eriväristä muovista leikkuulautaa, jotka saa napsauttamalla kiinni ja irti. Siis yhdistettynä puisen leikkuulaudan tukevuus ja muovisen helppokäyttöisyys, nerokasta.


Apukokin käteen osui veitsistä parhaiten pieni kokkiveitsi, itse tykkäsin siitä isommasta. Yhdessä pilkoimme ainekset pikawokkiin, samalla sekoittelin thaihenkisten tunabombien eli tonnakalapullien ainekset. Tämä resepti on muhinut mielessä jo pitkään, mutta hetkellisen tonnikalaboikotin vuoksi jäänyt testaamatta. Nyt kun MSC-merkittyjä tonnikalapurkkeja löytyy jo joka marketista, niin boikottikin on saanut jäädä.

Samalla kun minä paistoi tonnikalapullat, apukokki wokkasi ja maustoi lisukkeen. Keittiön siivouskin hoitui nopeasti siinä lomassa, sillä veitset ja leikkuulaudat oli nopea sujauttaa astianpesukoneeseen. Puolen tunnin yhdessä kokkailun jälkeen istuimmekin koko jengi pöydän ääressä herkuttelemassa siistissä keittiössä, ihan parasta arkimeininkiä.



TONNIKALAPULLAT

2 prk hyvää tonnikalaa (muista tsekata, että on MSC -merkintä!)
3 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
2 dl juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
korianteria
makeaa chilikastiketta
(siemeniä / pähkinärouhetta)

Riko kananmunat kulhoon, lisää korppujauho ja sekoita. Lisää muut ainekset, sekoita hyvin. Pyörittele massasta palloja, paista keskilämmössä noin kymmenen minuuttia välillä varovaisesti käännellen.



PIKAWOKKI

nuudelia
porkkanaa
sokeriherneitä
paprikaa
chiliä
cashewpähkinöitä
kalakastiketta
soijaa
sesamöljyä
sokeria
korianteria

Keitä nuudelit. Pilko porkkana, paprika ja chili, aloita wokkaaminen porkkanasta, lisää muut (pähkinöitä lukuunottamatta), ja wokkaa hetki. Mausta kalakastikkeella, soijalla, sesamöljyllä ja sokerilla. Lisää cashewpähkinät ja silputtu korianteri.



Lue muiden bloggaajien veitsitestaukset ja herkulliset reseptit täältä

Yhteistyössä Blogirinki & Fiskars




3 kommenttia:

  1. Kuulostaa Laura hyvältä! On ihanaa, kun tonnikalan boikotointia on voinu vähentää. Nimimerkillä tonnikalanarkkari-84.

    VastaaPoista
  2. Hahhaa Hanna, totta, ja ihan mahtavaa, kun noita MSC-merkittyjä alkaa olla kohta jo enemmistö kauppojen hyllyillä.

    VastaaPoista
  3. Ah! Pelastit mut mitä-tänään-syötäisiin -ahdingolta! Kiitos!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...