tiistai 21. tammikuuta 2014

Hedelmäinen couscoussalaatti


Mä oon tällä hetkellä ihastunut Lähi-idän  makuihin, tuntuu, että voisin syödä vaikka joka päivä Sandrossa. Himassakin ihastus näkyy, jos ei muuta, niin perinteisten suosikkien mausteisemmilla versioilla. Postasin ennen joulua vaimoilleni järjestämistä juhlista ja niiden Lähi-itään suuntautuneesta menusta. Yksi illan tarjottavista oli tämä ihana salaatti, jossa on yhdistyy ihanasti yrttien raikkaus ja hedelmäinen pehmeys. Salaatti toimii yksistäänkin hyvän leivän ja vaikka tsatsikin kanssa.

HEDELMÄINEN COUSCOUSSALAATTI

5 dl couscousia
5 dl kasvislientä
2 sipulia
4 rkl oliiviöljyä
1-2 tl kurkumaa
2 rkl omenaviinietikkaa
200g pehmeitä aprikooseja
1/2 - 1 dl rusinoita
taateleita
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
suolaa
pippuria

Keitä kasvisliemi, ota kattila pois liedeltä, kaada sekaan couscousit, sekoita ja laita kansi päälle, anna tekeytyä viitisen minuuttia. Laita öljy pannulle, lisää kurkuma ja kuullota sipulia maustetussa öljyssä. Lisää joukkoon pilkotut aprikoosit, rusinat ja kokonaiset taatelit sekä omenaviinietikka, hauduta hetki. Sekoita seos couscousien joukkoon, anna jäähtyä. Mausta tuoreilla yrteillä sekä suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...