perjantai 23. elokuuta 2013

Coleslaw


Vaikka syksy yrittää tehdä tuloaan, niin vielä aurinko paistaa ja grilli pörisee kuumana. Makkaroiden, maissien ja lihakimpaleiden kupeeseen on helppo väsätä coleslaw-salaatti, jonka voi tehdä vaikka edellisenä päivänä jo valmiiksi. Coleslawta voi tehdä kerralla isommankin satsin, se säilyy jääkaapissa useampia päiviä.
COLESLAW

1 keskikokoinen kaali
2 isoa porkkanaa
11/2 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 tl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl dijon-sinappia
sitruunamehua

Kuori kaalin uloin kerros, raasta / suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita majoneesi, ranskankerma, omenaviinietikka, sokeri, suola ja sinappi, purista sekaan vähän sitruunamehua. Sekoita kastike raasteen sekaan, anna maustua jääkaapissa useampi tunti.

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Soijabolognese



Arki on alkanut ja nopeiden perusruokien aika on taas koittanut. Niinä päivinä, kun kaupassa ei ehdi käydä ja ideasaldo on nolla, on helppo pyöräyttää soijabolognese tarjolle. Kaikki ainekset löytyy yleensä himasta ja ruuan valmistukseen ei mene paria kymmentä minuuttia kauempaa.

SOIJABOLOGNESE

1 iso sipuli
2-3 pientä porkkanaa
2 dl tummaa soijarouhetta
2-4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
500g paseerattua tomaattia / tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl tabascoa
valkopippuria
tuoretta basilikaa


Laita pastavesi kiehumaan, keitä pasta ohjeen mukaan. Kuullota sipuli kasarissa, lisää pieniksi paloiteltu porkkana, paista hetki. Lisä vesi, paseerattu tomaatti / tomaattimurska, soijarouhe ja kasvisliemikuutio sekä mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, lisää tarvittaessa vettä. Mausta tuoreella basilikalla ja tarjoile hyvän pastan kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...