keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Sushia

Tän postauksen nimi voisi olla myös ahneella on p***nen loppu tai jotain vastaavaa, sillä luulin, ettei sushista voi saada ähkyä ja övereitä, mutta näköjään voi. Sama ahneus kostautuu myös wasabin kanssa. Näistä huolimatta eka kerta home made sushia oli menestys.

SUSHIRIISI

500g sushi- tai puuroriisiä
5,5 dl vettä

5 rkl riisietikkaa
2 rkl sokeria
4 tl suolaa

Huuhtele riisiä lävikössä niin kauan, että vesi on kirkasta. Anna riisin turvota lävikössä noin tunnin ajan. Keitä riisi hiljakseltaan kypsäksi. Kaada kypsä riisi laakeaan astiaan, pirskottele päälle etikkaseos ja sekoittele varovasti. Anna jäähtyä välillä varovasti sekoitellen.

MAKIT

noreja (levämattoja)
wasabia
haluamaasi täytettä (kurkku, surimi, avokado, porkkana, ..)

Levitä nori bambumatolle (kiiltävä puoli alaspäin). Levitä päälle pieni kerros sushiriisiä (levittyy parhaiten kostutetuilla käsillä), jätä päädystä muutama sentti tyhjäksi. Laita toiseen päätyyn vajaan sentin päähän alusta wasabia (ei kannata ahnehtia) ja haluamasi täyte. Rullaa maton avulla rullaksi, liimaa rulla kiinni vedellä. Leikkaa rulla siivuiksi.


NIGIRIT

sushiriisiä
kalaa / rapuja
wasabia

Ota sushiriisiä reilu ruokalusikallinen, pyörittele sopivaan muotoon kostutetuilla käsillä. Sivele kalanpala/rapu alapuolelta wasabilla, liimaa riisipalloon.

1 kommentti:

  1. Sushi on niin hyvää. Täytyisi taas kokkailla kotona, mutta kaksin syödessä on övereiden riski suuri :D
    (Sushiahan ei voi valmistaa vain pientä määrää ;))

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...