maanantai 27. tammikuuta 2014

Palsternakkakeitto


Mä olen ihastunut palsternakkaan, vaikken sitä osaa oikein käyttääkään. Joulun aatonaattona kehittelin extempore joulupöytään palsternakkalaatikon, joka ei ollut niin menestys. Nyt tein Blogiringin Blogiklinikalle kaksi jättikattilaa palsternakkakeittoa, jonka reseptiä lennossa kehittelin. Ihme kyllä tällä kertaa keitosta tuli ihan kelpoa, varsinkin kun paahdoin oheen parmankinkkua, joka toi ruokaan ihanan suolaisen lisän.

PALSTERNAKKAKEITTO

500 g palsternakkaa
400 g perunaa (punainen tai keltainen pussi)
200 g porkkanaa
1 iso sipuli
n. 1 l vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt Valio Koskenlaskijaa
n. 1 dl kuohukermaa
timjamia

Pese, kuori ja paloittele palsternakat, perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua noin 1/2 tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Koristele timjamilla.

tiistai 21. tammikuuta 2014

Hedelmäinen couscoussalaatti


Mä oon tällä hetkellä ihastunut Lähi-idän  makuihin, tuntuu, että voisin syödä vaikka joka päivä Sandrossa. Himassakin ihastus näkyy, jos ei muuta, niin perinteisten suosikkien mausteisemmilla versioilla. Postasin ennen joulua vaimoilleni järjestämistä juhlista ja niiden Lähi-itään suuntautuneesta menusta. Yksi illan tarjottavista oli tämä ihana salaatti, jossa on yhdistyy ihanasti yrttien raikkaus ja hedelmäinen pehmeys. Salaatti toimii yksistäänkin hyvän leivän ja vaikka tsatsikin kanssa.

HEDELMÄINEN COUSCOUSSALAATTI

5 dl couscousia
5 dl kasvislientä
2 sipulia
4 rkl oliiviöljyä
1-2 tl kurkumaa
2 rkl omenaviinietikkaa
200g pehmeitä aprikooseja
1/2 - 1 dl rusinoita
taateleita
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
suolaa
pippuria

Keitä kasvisliemi, ota kattila pois liedeltä, kaada sekaan couscousit, sekoita ja laita kansi päälle, anna tekeytyä viitisen minuuttia. Laita öljy pannulle, lisää kurkuma ja kuullota sipulia maustetussa öljyssä. Lisää joukkoon pilkotut aprikoosit, rusinat ja kokonaiset taatelit sekä omenaviinietikka, hauduta hetki. Sekoita seos couscousien joukkoon, anna jäähtyä. Mausta tuoreilla yrteillä sekä suolalla ja pippurilla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...