torstai 26. kesäkuuta 2014

Klassikkoburger & pikaranskalaiset uusista perunoista


Burgerit ovat mun suosikkeja ja etenkin pelkistetyt klassikkoburgerit, joissa pääosaa näyttelee hyvä pihvi ja mehevä juusto. Kun pääsin mukaan Blogiringin kesäiseen kamppikseen, jossa Sinebrychoffin juomien kanssa grillataan sopivaa murkinaa, niin en miettinyt hetkeäkään mitä tekisin; klassikkoburgerin. Juomaksi valitsin Ameriikan klassikon Budweiserin (joka muuten on maailman myydyin olut) ja sen seuraksi klassikkohampurilaisen. Burgerin mehevyyden salaisuus on pihviin upotetussa sipulissa ja hyvässä cheddarissa (hampurilaista tehdessä voi unohtaa ne kelmutetut sulatejuustomaiset lätkät). Hampurilaisen kupeeseen tein uusista perunoista pikaranskalaiset, joiden seuraksi sekoitin majoneesista, suolakurkkupaloista ja sinapista makoisan dipin.



KLASSIKKOHAMPURILAINEN

isoja sämpylöitä

vähintään 100g hyvää naudan jauhelihaa / pihvi
worchester -kastiketta
suolaa
mustapippuria
sipulia

hyvää cheddaria pari siivua /hampurilainen
tomaatteja
suolakurkkuja
jääsalaattia
majoneesia

Sekoita jauhelihaa liraus worchester-kastiketta, mausta mustapippurilla ja suolalla. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Tee jauhelihataikinasta levy, laita pilkotut sipulit levyn keskelle ja taita levy kaksinkerroin. Pyörittele taikinasta pihvit, tee niiden keskelle pieni kuoppa (pihvit paistaessa nousee keskeltä, joten tällä kuopalla varmistat pihvin tasaisuuden). Tee kaikki täyteet valmiiksi. Paista pihvejä grillissä muutama minuutti / puoli, lämmitä myös leivät grillissä. Lisää pihvien päälle hyvää cheddaria ja kokoa burgerit.




PIKARANSKALAISET UUSISTA PERUNOISTA

uusia perunoita
rypsiöljyä
suolaa

Pese perunat hyvin. Laita perunat kestävään pussiin ja nuiji ne kaulimella paloiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä perunoita 5-6 minuuttia. Laita perunat talouspaperin päälle, mausta reilusti suolalla.


Lisää herkullisia grillausreseptejä löydät muista kampanjaan osallistuneista blogeista, jotka löytyvät täältä. Lisää ideoita ja inspiraatiota oluen ja ruuan yhdistämiseen löytyy taas Sinebrychoffin sivuilta.

Yhteistyössä Blogirinki & Sinebrychoff


8 kommenttia:

  1. Klassikkohampurilainen on minun suosikkini ja mitkä ihanat perunat olet niihin tehnyt! Herkullisen kuuloiset ja vieläpä saa päivän stressit purettua, kun pienentää perunat ;) Kiitos ohjeesta, menee ehdottomasti kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Ooh, nyt iski kauhea nälkä!

    VastaaPoista
  3. heheh, olis se pitäny arvata, että its Bud for us!

    VastaaPoista
  4. Miten paljon öljyä kannattaa laittaa? Puoli senttiä? Vai vallan upoksiin?

    VastaaPoista
  5. Peggy, noi perunat on tosiaan hyviä stressin purkuun, siinä kun sai kaulimella paukuttaa ihan urakalla :)
    Sari, burgerit tuo aina nälän ;)
    Ja Nanna, tietty Budia meille :D
    M-K, öljyä ei tarvitse laittaa kovinkaan paljon, puoli senttiä kuulostaa hyvältä, toki uppopaistaenkin varmasti toimii.

    VastaaPoista
  6. Klassikkoburgerit on munkin mielestä kaikkein parhaita! Ja noi perunat näyttää tosi herkullisille! En ole koskaan kokeillut vastaavaa nuijimismenetelmää, mutta ehkäpä tässä vielä kesän kuluessa ;)

    VastaaPoista
  7. Heidi, kannattaa kokeilla, nuo pikaranskikset oli hauskaa vaihtelua ja tosiaan nuijiminen kävi pienestä urheilusuorituksesta :)

    VastaaPoista
  8. Burgereihin voi aina luottaa. Pisteet grillaamisesta :-) toimii!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...