keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kirkas perunasalaatti



Ihanaa, aurinko paistaa! Ja mikä parasta, voi siirtyä pikku hiljaa ulkoruokintaan ;) Facebookiin jo hehkutinkin viime viikolla kevätkesän ekaa terassilounasta ja grillikauden starttausta ja viikonloppuna korkattiin pihan juhlakausi, kun vanhempani ja sisareni perheineen tulivat meille äitienpäivän viettoon. Tein meidän kymmenen hengen porukalle jugurtissa ja tandoorimausteessa marinoitua kanaa, gyrospitan ohjetta mukaillen kasan lihapullia, minttuista couscoussalaattia, tsatsikia, hummusta ja kirkasta perunasalaattia.

Olen aina aiemmin tehnyt perunasalaatin majoneesi- tai kermaviilikastikkeilla, mutta nyt halusin juhlapöytään kirkkaan perunasalaatin. Lueskelin eri resepteistä inspiraatiota ja lopuksi päädyin kehittämään tyypillisellä "ei tullut takkia, tulikin liivi" -tekniikalla omaa salaattiversiota. Halusin mukaan fetaa ja papuja, lopputulema oli jotakuinkin sitä mitä mielikuvissa :)

KIRKAS PERUNASALAATTI

perunoita
vihreitä papuja
fetaa
rucolaa
punasipulia
kapriksia
sitruunamehua
oliiviöljyä

Keitä perunat ja pavut. Tee sillä aikaa marinadi sitruunamehusta ja oliiviöljystä (1/3 sitruunamehua, 2/3 oliiviöljyä). Pilko perunat suupaloiksi kuumina (kuori tarvittaessa) ja laita kulhoon papujen kanssa. Kaada päälle marinadi ja sekoittele varovasti. Anna perunoiden ja papujen maustua muutama tunti / yön yli. Sekoita joukkoon feta, rucola, punasipuli, kaprikset, lisää tarvittaessa öljyä / sitruunamehua.

1 kommentti:

  1. Kokeilin tuota perunasalaattia, oikein hyvää oli. Mun oli vaan pakko laittaa siihen vielä ne tavanomaiset suolat ja pippurit!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...