keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Lohivartaat & kaaliwokki



Viime postauksessa hihkuin intiaanikesää ja grillikauden jatkumista, nyt ei ehkä enää voi kesästä puhua, mutta grilli pöhisee onneksi edelleen. Tällä kertaa grilliin päätyivät lohivartaat, joiden seuraksi tein nopean kaaliwokin (joka muuten toimii pikavegesafkana ihan sellaisenaan). Lohivartaat onnistuvat iisisti myös uunissa ja pikaisen kypsymisen vuoksi ovatkin mitä parasta arjen pikaruokaa.

LOHIVARTAAT

n. 500g lohta
1/2 sitruuna
suolaa
chiliä
seesaminsiemeniä

Siivuta lohifilee. Raasta lohen päälle sitruunankuorta, purista sitruunan mehu, mausta suolalla ja murskatulla chilillä. Pujottele maustettu lohi vartaisiin, kierittele seesaminsiemenissä. Grillaa parilalla hetki tai paista uunissa n. 200 asteessa 5-10 minuuttia


KAALIWOKKI

vajaa 1kg kiinankaalia
1 paprika
1 sipuli
4-6 valkosipulin kynttä
chilejä
1 rkl seesamiöljyä
3 rkl soijaa
cashewpähkinöitä 
korianteria

Siivuta kiinankaali, paprika, sipuli, chilit, wokkaa ne seesamöljyssä. Mausta soijalla, heitä sekaan cashewpähkinät ja paljon tuoretta korianteria.
600
g lohta
0.5
sitruunan raastettu kuori ja mehu
0.5
tl suolaa
1
tl chilijauhetta
3
rkl seesaminsiemeniä
- See more at: http://www.sydanmerkki.fi/reseptit/seesami-lohivartaat#sthash.pMGnYvYH.dpuf

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kreikkalaiset burgerit


Ihana intiaanikesä! Aurinkoiset ja lämpimät päivät tarkoittaa myös ulkoruokintaa ja niinpä grilli pöhiseekin vielä täydellä teholla. Mä rakastan erilaisia burgereita ja tällä kertaa grilliin päätyivät lampaanjauhelihasta tehdyt pihvit, joista rakentui kreikkalaiset burgerit. 

KREIKKALAISET BURGERIT

lampaanjauhelihaa
tuoretta oreganoa
suolaa
mustapippuria
fetaa
turkkilaista jugurttia
kurkkua
valkosipulia
sipulia
tomaattia
salaattia
hyviä sämpylöitä

Mausta lampaanjauheliha tuoreella oreganolla, suolalla ja mustapippurilla, murustele joukkoon hyvää fetaa. Tee seoksesta pihvejä. Tsatsikia varten aasta kurkku ja sekoita se jugurtin joukkoon, purista sekaan muutama valkosipulin kynsi, mausta suolalla ja pippurilla. Valmistele muut lisukkeet. Grillaa pihvit, kokoa burgereihin salaattia, sipulia, tomaattia, fetaa ja tsatsikia, nauti!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...