sunnuntai 31. elokuuta 2014

Maalaissalaatti


Mä rakastan rosmariiniperunoita, vanhempi poikasista ahmii teinin ruokahalulla pekonia ja nuorempi valitti, etten juuri koskaan tee salaattia (ainakaan hyvää sellaista).  Näistä lähtökohdista alkoi hahmottumaan meidän maalaissalaatti, joka olikin mitä mainoin sunnuntain lounas-päivällinen.

Hauskaa maalaissalaatissa on, että mukaan voi viritellä kaapin antimista liki mitä vaan, salaattiin sopivat esim. marinoidut ja paistetut herkkusienet, erilaiset juustot, paistettu kana, nauta tai possu, olen joskus syönyt herkullista savulohi-maalaissalaattiakin. Ja vinkvink, salaattiin tehdyt perunat maistuvat ihan sellaisenaankin pikku naposteltavana.



MAALAISSALAATTI

kesäperunoita (2-3 pientä / syöjä)
öljyä
rosmariinia
suolaa
pekonia (pari siivua / syöjä)
keitettyjä kananmunia ( puolikas / syöjä)
erilaisia rapeita salaatteja
punasipulia
kirsikkatomaatteja
vihreitä papuja
briejuustoa
maalaisleipää / paahtoleipää

kastike:
oliiviöljyä
omenaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
sokeria
sitruunamehua
dijoninsinappia


Marinoi perunat öljyssä, suolassa ja rosmariinissa, paista noin 200 asteissa uunissa kauniin kullanruskeiksi. Keitä pavut. Sekoita kastike valmiiksi. Paista pekonisiivut pannulla. Paahda leipäviipaleet, sivele niihin hieman oliiviöljyä, hankaa puolikkaalla valkosipulinkynnellä ja leikkele leivät rouheiksi paloiksi.

Laita kulhoon erilaisia rapeita salaatteja, puolitettuja kirsikkatomaatteja ja siivutettua punasipulia. Lisää paistetut perunat, keitetyt pavut ja pekoni sekä leipäpalat. Revi joukkoon yrttejä, mausta salaatti kastikkeella ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...