torstai 4. syyskuuta 2014

Sipulikeitto


Atshii! Syksy on tuonut mukanaan sitkeän flunssan, jota olen potenut jo kohta kaksi viikkoa, ei yhtään kivaa. Sairastelu kiukuttaa, väsymys vaivaa ja jatkuvasti palelee, joten lämmittävä keitto tuleekin enemmän kuin tarpeeseen. Sipulikeitto on klassikko, jota tulee tosi harvoin tehtyä, ihmettelen kyllä miksi, sillä se on nopeaa ja hyvää voimaruokaa kylmeneviin päiviin!


SIPULIKEITTO (n.6 annosta)

n. 10 sipulia
5-8 valkosipulinkynttä
voita
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 litraa kasvislientä
timjamia
mustapippuria
6 paahtoleipää
juustoraastetta

Kuori ja paloittele sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa voissa (älä ruskista). Ripottele joukkoon jauhot, lisää kasvisliemi ja mausteet,  anna muhia hiljalleen puolisen tuntia.  Levitä leivät uunipellille, ripottele niiden pinnalle juustoraastetta ja gratinoi leivät 225 asteessa noin 3 minuuttia. Leikkaa leipäsiivut pieniksi paloiksi. Jaa keitto annoskulhoihin, nosta päälle muutama leipäpala ja nauti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...