Atshii! Syksy on tuonut mukanaan sitkeän flunssan, jota olen potenut jo kohta kaksi viikkoa, ei yhtään kivaa. Sairastelu kiukuttaa, väsymys vaivaa ja jatkuvasti palelee, joten lämmittävä keitto tuleekin enemmän kuin tarpeeseen. Sipulikeitto on klassikko, jota tulee tosi harvoin tehtyä, ihmettelen kyllä miksi, sillä se on nopeaa ja hyvää voimaruokaa kylmeneviin päiviin!
n. 10 sipulia
5-8 valkosipulinkynttä
voita
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 litraa kasvislientä
timjamia
mustapippuria
6 paahtoleipää
juustoraastetta
Kuori
ja paloittele sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa voissa (älä
ruskista). Ripottele joukkoon jauhot, lisää kasvisliemi ja mausteet,
anna muhia hiljalleen puolisen tuntia. Levitä leivät uunipellille,
ripottele niiden pinnalle juustoraastetta ja gratinoi leivät 225
asteessa noin 3 minuuttia. Leikkaa leipäsiivut pieniksi paloiksi. Jaa
keitto annoskulhoihin, nosta päälle muutama leipäpala ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti