keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Focaccia


Focaccia on yksi mun suosikeista, koska se on helppoa ja hyvää ja reseptiä voi versioida aina kaapin antimien mukaan. Aiemmin olen aina paistanut focacciaa puikulamallilla (resepti löytyy täältä), mutta viime aikoina olen tehnyt tällä ohjeella aina pellin tai kaksi kerrallaan. Ja koska resepti on lapsellisen helppo, hoituu tämä myös apukokeilta yksinäänkin, viimeksi viikonloppuna esikoinen pyöräytti pellillisen leipää ihanan palsternakkakeiton kylkiäiseksi.

FOCACCIA (pellillinen)

3½ dl vettä
n. 7 dl durumjauhoja
11g kuivahiivaa
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

oliiviöljyä
suolaa
rosmariinia

Sekoita durumjauhot, suola ja kuivahiiva kulhossa. Kaada 42 asteinen vesi, vaivaa hyvin. Lisää joukkoon oliiviöljy ja hunaja, jatka vaivaamista käsin noin 10 minuuttia. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Voitele uunipelti / vuoka reilulla määrällä oliiviöljyä (jos käytät leivinpaperia, niin voitele sekin). Jauha myllystä voitelun päälle hieman suolaa. Levitä taikina voidellulle pellille, anna kohota vielä liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele leipä oliiviöljyllä (saa laittaa ihan reilusti), jauha myllystä päälle suolaa ja mausta rosmariinilla. Painele pieniä kuoppia kohonneeseen leipään. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Ota uunista ja voitele taas oliiviöljyllä.


4 kommenttia:

  1. Kuivahiivalla lämpö yleensä 42. Ilmeisesti tarttee vielä lämpimämpää vettä... Onko tuo tarkkaa vai voiko tehdä näppituntumalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, olin naputellut kakkosen sijaan vitosen, nyt korjattu :) Eli ihan normisti mennään 42 asteisella.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...