torstai 12. syyskuuta 2013

Suppilovahverokeitto





Ihana ystäväni Nana toi mökkituliaisinaan pussin suppilovahveroita ja olin jo päätymässä perinteiseen sienikermapastaan, mutta keksinkin tehdä tällä kertaa keittoa. Löysin Valion sivuilta helpon ja herkullisen ohjeen, jolla pyöräytin mainion keiton puolessa tunnissa. Paahdoin keiton seuraksi ruisleipää, ihan taivaallinen combo! Ja jäljelle jääneen keiton nautti yökylään päätynyt ystäväni seuraavan päivän lounaaksi, keitto toimi kuulemma lämmittettynäkin. Helppoa ja hyvää, ihan parasta syksyruokaa.

SUPPILOVAHVEROKEITTO

reilut 3 dl hienonnettuja suppilovahveroita
1 iso sipuli
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kermaa
mustapippuria
persiljaa
suolaa

Paista sieniä kattilassa miedolla lämmöllä niin, että niistä haihtuu kaikki neste. Lisää voi ja pieneksi pilkottu sipuli, kuullota sipulit. Lisää vehnäjauhot, sekoittele hetki. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio, anna porista jonkun aikaa koko ajan hämmennellen. Kun keitto on sakeutunut, lisää kerma, anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna hautua noin vartin verran. Mausta ja nauti!

1 kommentti:

  1. Sain samalla reseptillä tehtyä soppaa viikonloppuna rapujuhlien alkuruokana. Mainio esimerkki siitä, että usein ne simppelit ja pelkistetyt hommat vaan toimii parhaiten. :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...