tiistai 24. syyskuuta 2013

Omenapannukakku



Pannarit ovat suurta herkkua, mutta usein meillä ne tehdään suolaisina versioina. Poikien kiipeilypuu tuottaa kuitenkin satoaan siihen tahtiin, että kokeiluun piti ottaa makea versio, omenapannari. Usein omenapannaria näkee tehdyn niin, että omenat on vaan lohkottu pinnalle. Mä kuitenkin halusin karamellisoida omenat ensin ja se kannatti, palat ihan makeita ja pehmeitä. Vaikka kuvien perusteella (pannari näyttää aina ihan kököltä, miten joku voi edes saada kaunista pannukakkua aikaan?) ei uskoisi, omenapannari oli ylihyvää!




OMENAPANNUKAKKU

taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
50g voita

omenoita
4 rkl voita
3 rkl sokeria
kanelia

Sekoita pannukakkutaikina-ainekset keskenään ja laita taikina tekeytymään. Kuori ja pilko omenat. Sulata pannulla voi ja sekoita joukkoon sokeri. Paista omenapaloja voi-sokeriseoksessa niin, että omenat alkavat pehmentyä. Mausta kanelilla. Kaada pellille pannukakkutaikina ja ripottele päälle karamellisoidut omenat. Paista 225 asteessa reilut 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...