sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Omenatoscapaistos



Poikien kiipeilypuu tuottaa satoaan ja nyt onkin paras aika kaikenlaisille omenaherkuille. Talven varalle on hyvä tehdä omenahilloa ja -chutneyta, ja toki omenoita voi säilöä vaikka kuivaamalla tai pakastamalla. Omenoista saa myös taivaallista tuoremehua, naapuri kertoi eilen käyneensä mehustamolla, näitä mehuasemia löytyy aika hyvin joka puolelta ja ne ovat nyt sesonkina auki myös viikonloppuisin.



Mehujen, kuivatusten ja hillojen lisäksi omenoista saa toki hetisyötäviä piirakoita, pullia ja pannareita. Tällä viikolla sain ihanan ex-työkaverini iltapäiväkahville ja tein meille nopean omenatoscan. Yksinkertaista, mutta niin hyvää.

OMENATOSCAPAISTOS

omenoita 
voita
kaurahiutaleita
sokeria
kanelia

Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi ja laita ne voideltuun vuokaan. Ripottele hieman kanelia omenalohkojen päälle ja sekoita. Tee voista, kaurahiutaleista ja sokerista seos, levitä se omenoiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...