lauantai 8. elokuuta 2015

Rippijuhlat (ja pari sanaa juhlajärjestelyistä)


Kuten edellisessä postauksessa kerroin, meillä juhlittiin pari viikkoa sitten esikoisen rippijuhlia. Mä rakastan juhlajärjestelyjä ja näitä pirskeitä lähdettiinkin suunnittelemaan jo hyvissä ajoin. Haaveilin kovasti pihajuhlista, mutta tässä härmän suvessa jouduttiin ottamaan plan b käyttöön ja juhlistamaan konfista sisätiloissa. Koska juhlajärjestelyissä on hyvä muistaa muutamakin juttu, listaan tähän oman memoni järjestelyjen osalta:

- Aikataulu: Paniikilta välttyy, kun miettii järjestelyille realistisen aikataulun. Kannattaa myös reilusti pyytää apua eikä itse urakoida kaikkea, näin juhlatkin sujuu paremmalla fiiliksellä.
- Vieraat: Vieraslista on hyvä tehdä ajoissa, jotta hahmottaa juhlien koon. Kutsut kannattaa laittaa myös varhaisessa vaiheessa, varsinkin kesäaika kun tuppaa olemaan aika buukattua. 
- Menu: On hyvä miettiä ajoissa, onko kyseessä kahvikutsut, ruokajuhlat vai onko tarjolla vain pientä snackia. Itse yritän miettiä tarjoilut matchaamaan aina yhteen makumaailmaltaan ja fiilikseltään. Rippijuhlamenua mietittiin yhdessä juhlakalun kanssa, musta oli tärkeää, että juhlat on oikeasti itse sankarin näköiset. Menua miettiessä kannattaa hahmottaa myös aikataulua, että milloin minkäkin tarjottavan ehtii tehdä. Meidän rippijuhlamenu meni näin:


vesimeloni-mozzarellasalaatti
kesäperuna-fetasalaatti
kurkku-tomaattisalsa
vihersalaatti
marinoidut veget
itämainen naudanpaisti
savulohi
minttutsatsiki
focaccia

minttusuklaaminicupcakes
(by Kakkukatri)
marja-lime naked cake
(by Kakkukatri)
marjainen juustokakku
herrasväenleivät
- Ohjelma: Mä tykkään hyvin vapaamuotoisista pirskeistä, mutta haluan myös, että juhlissa on aina jotain pientä ohjelmaa. Meillä rippijuhlat rytmittyivät näin: tervetulopuhe ja maljat, ruokailu, mummin puhe, kummin puhe, laulu, kahvit, vapaata hengausta. Musta on aina kiva miettiä myös joku taustamusiikki juhliin, tällä kertaa mentiin letkeällä bossanovalla. Oma ohjelmanumeronsa oli myös esikoiselleni lahjoittama kirja, johon kaikki juhlavieraat kirjoittivat muutaman sanan.


- Oheissälä: Pöytäliinat, koristeet, istumapaikat, kutsut ja kiitoskortit, astiat, kukkamaljakot,... Juhlissa on aina monta pientä yksityiskohtaa, joiden miettiminen etukäteen jeesaa kovasti juhlien kulkua. Mä itse päädyin vuokraamaan niin ruokailu-, kahvi- kuin tarjoiluastiatkin Vantaan Astiavuokraamosta ja en voi muuta kuin suositella! Astiavuokraamon Maijalla on huiman kauniita astioita ja Maija auttoi valitsemaan menun pohjalta parhaiten toimivat astiat meidän juhliin. Oli ihan mahtavaa, kun kaikki astiat oli kauniita ja matchasi keskenään, ei tarvinnut lainailla puuttuvia kakkulapioita tai salaattikulhoja eikä etenkään miettiä tiskejä (niiiiin iso helpotus). Koristeiksi valitsin paperikennopalloja sekä pihan kukista tehtyjä kimppuja, pöytäliinoja löytyi omasta takaa, lisätuoleja ja -pöytiä taas lainasin naapureilta. Pieneen olohuoneeseemme sain mahtumaan noin 20 istumapaikkaa (!!), kun isot nojatuolit ja sohvapöytä kannettiin kellariin ja korvattiin siroilla tuolilla ja pienillä puutarhapöydillä. Vaikka kovasti haaveilemiani pihajuhlia ei päästykään viettämään, oli juhlat silti ihanat ja ikimuistoiset. Ja mikä parasta, itse juhlan sankari oli niihin erittäin tyytyväinen. Nämä olivat hänen ensimmäiset isot juhlansa, jotka tulee muistamaan (nimenantotilaisuutta kun harva muistaa), toivottavasti muistissa pysyy juhlien lisäksi myös juhlissa lauletun laulun sanat:

Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
Jolla on aikaa ja tilaa unelmille
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus
1 kommentti:

  1. You have your own uncommon emerge rising appraisals showed up on a lessen arrange as that of perusers from around the world. Ace completes and talk can correspondingly be seen on various bits of international news. You can investigate for after essayists and masters from around the world at whatever call attention to getting dealt with is immaculate. https://mediosindependientes.org/

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...