maanantai 15. helmikuuta 2016

Porkkanaletut & halloumi-melonisalaatti


Porkkanaletut on einesruokaosaston yksi suosikeista roiskeläppien ja maksalaatikkojen ohella. Mä en oikein ymmärrä että miksi, sillä porkkanalettujen paistaminen kotikeittiössä on lapsellisen helppoa eikä rahaakaan niihin saa kulumaan eineksiä enempää. Tällä kertaa porkkanalettujen kylkeen tein tsatsikia ja Alisan ihanasta Suusta suuhun -blogista jo aiemmin bongaamaani halloumi-melonisalaattia, johon olen jo uhkaavasti koukuttunut. Kannattaa siis ottaa kokeiluun molemmat reseptit!

PORKKANALETUT

1l karkeaa porkkanaraastetta
4 kanamunaa
1dl kermaa
200g hyvää fetaa
2dl vehnäjauhoja
tuoretta minttua
mustapippuria
suolaa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa, anna maustua hetki. Paista pikkulettupannulla keskilämmöllä. Nauti tsatsikin kanssa.


HALLOUMI-MELONISALAATTI

rucolaa
halloumia
cantaloupemelonia
hunajaa
valkoviinietikkaa / vaaleaa balsamicoa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Pilko halloumi kuutioiksi, paista pannulla. Paloittele cantaloupemeloni myös kuutioiksi. Revi salaattiin pohjalle rucolaa, lisää melonikuutiot ja jäähtynyt halloumi. Sekoita kastike valkoviinietikasta / vaalesta balsamicosta, hunajasta, öljystä ja mausta se pippurilla ja suolalla. Kaada kastike joukkoon, sekoita ja nauti.
 


2 kommenttia:

  1. Einesporkkanaletut on munkin suosikkeja. Vois ajatella, että tälleen itse tehtynä ne olis tosiaan parempia.. Näyttää ainakin tosi hyvältä! Ja minttu, se on niin kevään merkki kun sitä alkaa ilmestyä vähän joka ruokaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näitä tarjosin frendillekin (juuri tällä settauksella, eli tsatsikin ja salaatin kanssa), niitä einesversioita ei ehkä olisi kehdannut :) Eli kannattaa testata. Ja totta, minttu on niin kevättä, ihanaa!

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...