Quiche Lorraine on juustopiirakoiden klassikko. Ja ihan syystä. Ja kuten klassikoista yleensäkin, on tästäkin monenlaista versiota, tässä niistä yksi.
QUICHE LORRAINE
pohja:
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1/4 suolaa
1 muna
1/4 dl kylmää vettä
täyte:
180 g pekonia pieninä suikaleina
1 sipuli
200 g juustoraastetta (Gruyère)
3 munaa
2 dl ruokakermaa
2 dl ranskankermaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
pohja:
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1/4 suolaa
1 muna
1/4 dl kylmää vettä
täyte:
180 g pekonia pieninä suikaleina
1 sipuli
200 g juustoraastetta (Gruyère)
3 munaa
2 dl ruokakermaa
2 dl ranskankermaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
Siivilöi jauhot ja suola kulhoon, tee jauhojen keskelle kuoppa, kaada sen keskelle vesi sekä muna. Sekoita nopeasti kaikki keskenään, lisää voi pieninä paloina joukkoon ja nypi taikina sekaisin (älä vaivaa). Painele taikina voideltuun vuokaan ja laita se jääkaappiin noin kymmeneksi minuutiksi.
Tee tällä välin täyte. Paista pekonisuikaleet ja silputtu sipuli pannulla. Sekoita
ranskankerma, kerma, munat, mausteet ja persilja kulhossa
Ota piirakkapohja jääkaapista ja paista 180 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen laita paistettu pekoni-sipulisilppu piirakan pohjalle ja kaada kermaseos päälle, ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunissa alatasolla
(keskitasolla, jos kiertoilmauuni) 180 asteessa noin 30 minuuttia.
Kyllä tämä vaan on yksi parhaita!
VastaaPoistaTotta, klassikot toimii aina :)
Poista