Suklaata, vaahtokarkkeja, pähkinöitä, keksejä, aprikooseja ja vähän lisää suklaata. Näistä aineksista tehty rocky road on meillä ollut jo vuosia hitti, siitä tuntuu diggaavan kaikki. Tällä kertaa kuitenkin halusin vähän jotain uutta, joten kokeiluun meni Tiskivuoren emäntä -blogin Rocky road brownies (tosin vähän muokattuna). Leipurimestarina hääri 8-luokkalainen Luukas, joka aineksia sekoitelleessaan totesi ihmetteli: "Siis tuleeko tähän tosiaan näin paljon sokeria? Oikeesti? Ja voita? Kuinka paljon tota suklaata oikein laitetaan?" Niitä kaikkia tulee paljon (tai siis onko kolme suklaalevyä nyt niin paljon :) ). Ja se kyllä maistuu, brownie-pohjan ja rocky roadin yhdistelmä oli ihan taivaallisen hyvää!
Pilko kuorrutteen suklaalevyt paloiksi kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa. Lämmitä kerma kattilassa (älä anna kiehua). Ota kattila liedeltä ja kaada sekaan sulatettu suklaa, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman, että kuorrute paksuuntuu. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Ripottele suklaakuorrutteen päälle koristeet taloussuklaata lukuunottamatta. Sulata taloussuklaa vesihauteessa ja pursota koristeiden päälle ohuina nauhoina. Anna kuorrutteiden jäähtyä hyvin ennen paloiksi leikkaamista.
ROCKY ROAD BROWNIES (pellillinen)
Brownie-pohja:
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 tl sormisuolaa
2,5 dl vettä
200g voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl maito
2 kananmunaa
Kuorrute:
2 levyä maitosuklaata
1/2 levyä taloussuklaata
1,5 dl kuohukermaa
Brownie-pohja:
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 tl sormisuolaa
2,5 dl vettä
200g voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl maito
2 kananmunaa
Kuorrute:
2 levyä maitosuklaata
1/2 levyä taloussuklaata
1,5 dl kuohukermaa
Koristeet:
1/2 levyä taloussuklaata
pieniä vaahtokarkkeja
pieniä vaahtokarkkeja
pähkinäsekoitusta
kuivattuja pehmeitä aprikooseja pieninä paloina
rusinoita
kuivattuja pehmeitä aprikooseja pieninä paloina
rusinoita
Sekoita
kuivat aineet (sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri & sooda)
keskenään. Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon kaakaojauhe, vesi ja
sormisuola, anna kiehahtaa. Kaada kaakao-voiseos kuivien aineiden
joukkoon, sekoita hyvin. Anna jäähtyä hetki, lisää joukkoon kananmunat
ja sekoita. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa n. 20 min
ajan. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.
Pilko kuorrutteen suklaalevyt paloiksi kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa. Lämmitä kerma kattilassa (älä anna kiehua). Ota kattila liedeltä ja kaada sekaan sulatettu suklaa, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman, että kuorrute paksuuntuu. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Ripottele suklaakuorrutteen päälle koristeet taloussuklaata lukuunottamatta. Sulata taloussuklaa vesihauteessa ja pursota koristeiden päälle ohuina nauhoina. Anna kuorrutteiden jäähtyä hyvin ennen paloiksi leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti