torstai 6. marraskuuta 2014

Intialainen linssimuhennos


Marraskuu. On pimeää, kylmää ja sataa räntää. Jotkut tykkäävät tästä synkästä vuodenajasta ja tunnelmoivat pimeyttä kynttilöineen, mutta mulle tämä on vähän liikaa. On niiiiin ikävä aurinkoa, värejä ja lämpöä. Niitä nyt ei luonnostaan ole tarjolla, mutta onneksi aina voi fiilistellä auringonmakuja.

Tämä linssimuhennos on syntyi sattuman kaupalla, monen eri reseptin inspiroimana ja niistä aineksista, mitä duunipäivän jälkeen kaapista löytyi. Ja täytyy kyllä sanoa, että tulipa hyvää. Lämmintä ja mausteista, olisi voinut kauhoa suoraan lusikalla kattilasta, syyslohturuokaa parhaimmillaan.

INTIALAINEN LINSSIMUHENNOS

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
2 dl punaisia linssejä
1 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl kanelia
1 tl chilijauhetta
1 prk tomaattimurskaa
0,5 l kasvislientä
1 porkkana
rusinoita
tuoretta persiljaa
tuoretta korianteria

Kuori ja pilko sipuli, kuullota hetki kattilassa pienessä öljytilkassa. Lisää jeera, kurkuma, kaneli ja chilijauhe, kääntele hetki. Huuhdo linssit ja lisää ne joukkoon, samoin kaada kattilaan tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna porista hiljalleen kymmenisen minuuttia. Pilko porkkana pieniksi kuutioiksi, lisää porkkanapalat joukkoon. Jatka poristelua toiset kymmenen minuuttia, lisää joukkoon rusinat ja anna vielä porista hetki. Mausta tuoreilla yrteillä, nauti lisukkeena tai sellaisenaan!

3 kommenttia:

  1. Linssiruoat on niin hyviä ja jotenkin tulee sellainen tunne, että tekee hyvää kropallensa kun niitä syö! Tämä menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Parasta ikinä! Meidän perheen uusi lemppa ��

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...