keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Inkivääri-porkkana-lohinyytit


Huhhahhei. Ihan ka-ma-la kiire. Viikkoon en käynyt kaupassa, tehnyt ruokaa tai ylipäätään mitään normaaliin arkeen liittyvää, vaan juoksin läpi duuneja, palavereja ja kaikenmaailman tapahtumia... puuuh. Pahin duunikiire alkaa nyt helpottamaan, mutta muuta puuhaa onneksi riittää, meillä kun alkaa perinteiset juhlaviikot. Me kaikki kolme ollaan synnytty samaan vuodenaikaan ja niinpä seuraavien viikkojen aikana meillä juhlitaankin sitten useampaan otteeseen. Ja kun niistä juhlinnoista selvitään, ollaankin jo melkein joulussa :)

Juhlaherkkupostauksia on siis lähiviikkoina luvassa, mutta sitä ennen pikaruokien ykköstä eli kalaa nopeiden lohinyyttien muodossa. Superiisi ja herkullinen ohje on meidän keittiössä ollut vakio jo vuosia ja aina se vaan maistuu yhtä hyvältä. Kannattaa siis kokeilla.


INKIVÄÄRI-PORKKANA-LOHINYYTIT

500g lohta
½ dl lime- tai sitruunamehua
2-4 tl inkivääriä raastettuna
1 sipuli
1-2 porkkanaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Paloittele sipuli ja porkkanat pieniksi paloiksi ja kuullota niitä hetki pannulla. Leikkaa ruodoton lohifilee noin viiden sentin levyisiksi paloiksi, laita jokainen pala omaan voipaperinyyttiin, mausta kala suolalla, pippurilla ja limemehulla. Lisää päälle inkivääriraaste ja porkkana-sipuliseos. Lopuksi ripottele pinnalle juustoraastetta. Sulje nyytit rullaamalla päistä ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...