Hodareita, burgereita, erilaisia leipiä, pizzoja, pitoja, .... Katuruoka on nyt kuuminta hottia. Buumi starttasi viime vuonna pulled porkilla ja nyt tuntuu, että katu-uskottavaa safkaa on tarjolla ihan joka suunnalla. Mun yhtiökumppani Jenni kirjoitti omat katuruokareseptinsä keittokirjaksi, joka julkaisua juhlistettiin viime kuussa Döner Harjussa (testaa, jos et ole vielä tehnyt niin). Mä seurasin koko syksyn Jennin kirjaprojektia ja luomuksia sivusta, mutta vasta nyt sain itse aikaiseksi testata reseptiä. Katukeittiö - parempaa roskaruokaa -kirja on täynnä ihanuuksia, ensimmäisenä testaukseen lähti nyhtökana ja punakaalisalaatti, joiden kupeeseen tein bataattiranskalaisia. Pöydän ääressä oli ruokavieraina niin lapsia kuin aikuisiakin ja varsinkin vanhemmassa jengissä nyhtökanasänkkärit herättivät tyytyväistä mutinaa, kannattaa siis kokeilla.
NYHTÖKANA
1 kg maustamattomia koipipaloja tai kanankoipia
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 chili
3 valkosipulinkynttä
400g paseerattua tomaattia
2 rkl ruokosokeria
2 rkl worcestershire-kastiketta
0,5 dl omenaviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
Ota kanat huoneenlämpöön. Poista chilistä siemenet. Kuumenna padassa öljy ja voi, kuullota silputtua sipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Lisää viipaloitu valkosipuli ja hetken päästä muut aineet lukuunottamatta kanoja. Anna porista 5 minuuttia.
Poista kanasta paksuin nahka. Lusää kananpalat kastikkeeseen ja anna hautua hiljalleen ilman kantta 1,5-2 tuntia (tai kunnes liha irtoaa luista). Nosta kanat pois kastikkeesta ja nyhdä liha irti luista kahden haarukan avulla. Laita nyhdetty liha takaisin kastikkeeseen ja kuumenna.
PUNAKAALI
300g punakaalia
1 dl kreikkalaista jugurttia
1 limetin mehu
1 tl hunajaa
suolaa
pippuria
Siivuta kaali ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä kastikeainekset ja sekoita kaalin joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti