torstai 3. marraskuuta 2011

Sitruunainen fetapastasalaatti

Tämä ruokaisa salde on pitänyt postata jo aikoja sitten, mutta remontin ja muuton hulinassa kaikki kuvat jää puhelimeen ja reseptit ajatuksiin. Nyt viimein siis mun tän hetken lempparipastasalaatti, tää on ollut ihan hitti, olen ruokkinut tällä niin kymmeniä artisteja bäkkärillä kuin reippaat remonttiapurinikin. Isommalle jengille tein viidestä kilosta pastaa, maalarimestareille riitti kahteen ruokailuun puolen kilon pussi. Aineksiltaan tämä salaatti ei ole järin ihmeellinen, idea onkin tuossa marinadissa, se maustaa mauttoman pastan herkuksi. Ja fetana kannattaa käyttää oikeasti hyvää fetaa, ei mitään kumisia salaattijuustoja ;) Helppoa ja hyvää, jälleen kerran.

SITRUUNAINEN FETAPASTASALAATTI

rusettipastaa

pastan marinadi:
sitruunamehua
öljyä
valkosipulia
hunajaa
suolaa
mustapippuria
yrttejä

aurinkokuivattuja tomaatteja
pestoa
hyvää fetaa
kirsikkatomaatteja
sipulia
basilikaa

Keitä pasta ohjeen mukaan edellisenä päivänä. Marinoi pastaa yön yli (marinadia saa olla niin, että pasta peittyy). Seuraavana päivänä aloita paistamalla sipuli. Siivilöi pasta, lisää joukkoon paistettu jäähtynyt sipuli, puolitetut kirsikkatomaatit, aurinkokuivattuja tomaatteja paloina (niiden öljyä voi myös hieman lorauttaa mukaan), basilikaa, fetaa ja pestoa. Sekoita huolella, anna makustua hetki ja nauti.

9 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Tässä heti yks ruoka ensi viikolle, kiitoooooos.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Toivottavasti maistuu myös teille!

    VastaaPoista
  3. Tää oli hyvää! Tein makkaraversion, mausteisesta sellaisesta, ja jätin fetan ja basilikan pois, kun niitä ei ollut. Toimi hyvin :)

    VastaaPoista
  4. Vau, makkaraversio kuulostaa hyvältä, pitääkin kokeilla. Makkaroita vois muutenkin kokkailla enemmän, mä oon jotenkin unohtanut ne ihan täysin.

    VastaaPoista
  5. Hei, kiitos ohjeesta. Mietin tuota salaattia poikani yo-juhliin. Mutta onko mahdollista saada tuohon marinaadiin jotain suhdelukuja, näin tumpelolle kokilla on vaikeuksia miettiä että paljonkohan mitäkin... :)
    Kiitos!
    NIna

    VastaaPoista
  6. Hei, ja hauskaa, että tykkäät reseptistä. Mä oon ikävä kyllä tosi huono kaikkien mittojen kanssa, kun aina kaatelen vaan fiilispohjalta ja samalla maistelen. Mutta tässä suuntaa-antavasti nuo suhdeluvut, tosin kun oon tehnyt isoja määriä (kerran tein tätä sadalle hengelle ;)), niin silloin oon marinoinut pastasta vaan puolet ja siinä marinadissa on sitruunaa ja öljyä saman verran.

    1-2 dl sitruunamehua
    2 dl öljyä
    1-4 valkosipulia (ihan kuinka paljon sitä makua haluaa)
    1-2 rkl juoksevaa hunajaa
    suolaa
    mustapippuria
    yrttejä

    Öljyksi voi käyttää myös aurinkokuivattujen tomaattien lientä, tärkeintä on, että pasta marinoituu hyvin ja siihen jää sitruunainen maku.

    Toivottavasti onnistuu, hauskoja juhlia!

    VastaaPoista
  7. Hei, kiitoskiitos vastauksesta!! :) Nyt kun aloin kyselemään, niin vielä vähän jatkan.... öö, tarkoittaako tuo sitruunamenu ihan oikeista sitruunoista puristettua mehua vai jostain niistä tiivisteitä tehtyä... Niin no oikeista kai tulee parempi, selvähän se (vastaan itselleni tyhmäänkysymykseeni, mutta mietin kun tuota mehua on aika lailla:)) Mitä olisit mieltä, mitä muita salatteja suosittelisit yo- juhlaan? Olen miettinyt 2-3 salaattia ja erilaisia suolaisia pikkupiirakoita... Blogisi vaikuttaa heti ensituntumalta hauskalta, joten täältä varmasti löydän mieluisia ohjeita, kun alan tutkailemaan... :)
    Nina

    VastaaPoista
  8. Hei, ja joo, tuo sitruunamehu on toki parempaa, jos on tuoretta, mutta kun sitä menee noin paljon (nyt kun tarkemmin mietin, niin suhde öljyn kanssa taisi olla 1dl sitruunamehua-2dl öljyä), niin hyvin voi käyttää tiivisteitä.

    Ja muita juhlatarjoiluun sopivia salaatteja voisi olla äsken postaamani Thaimaan tuliaisresepti http://laurantahti.blogspot.com/search/label/salaatit (vähän erikoisempi, mutta todella hyvä), myöskin äsken postaamani parmankinkkusalaatti (http://laurantahti.blogspot.com/2012/03/parmankinkku-mozzarellasalaatti.html) tai tapastyyppinen paprikajuustosalaatti (http://laurantahti.blogspot.com/2012/01/paprikajuustosalaatti.html). Juhlapöytää sopii myös kanakuskussalaatti (http://laurantahti.blogspot.com/2009/05/kana-kuskussalaatti.html) tai mansikkainen kanavuohenjuustosalaatti (http://laurantahti.blogspot.com/2010/07/mansikka-vuohenjuusto-kanasalaatti.html). Tuolta salaatit -tunnisteen alta löytyy vielä lisää, jos noissa ei ole mieluisia ;)

    Suolaisista piiraista mun suosikki on fetapinaattipiiras (http://laurantahti.blogspot.com/2010/09/fetapinaattipiiras.html), sitä olen usein tehnyt peltitolkulla juhliin. Myös fetamuffinit (http://laurantahti.blogspot.com/2010/01/fetamuffinit.html) toimii juhlissa hyvin, samoin pienet jauhelihapiiraat (http://laurantahti.blogspot.com/2009/12/pienet-jauhelihapiiraat.html) ja focaccia (http://laurantahti.blogspot.com/2009/05/suolainen-focaccia.html), jota helposti voi muunnella (mun suosikki on tylsästi merisuola-rosmariini).

    Hauskaa, että tykkäät blogistani, toivottavasti löydät kokeiltavia reseptejä! Ja kannattaa käydä tykkäämässä Tähdestä myös facebookissa (https://www.facebook.com/laurantahti ), sinne nostelen uusia ja vanhoja reseptejä tätä blogia tiuhemmin.

    Aurinkoa, takatalvesta huolimatta ;)

    VastaaPoista
  9. Hei enemmän kuin iso kiitos kaikista noista ideoista! Itellä tuntuu et pään täyttää runsaudenpula kun alkaa netistä ideoita keräämään ja enää ei tiedä mikä ja mistä on hyvää, joten juuri ammattilaisen "ohjeistus" on tarpeen!! :) Ilman muuta nyt katsastan nuo ehdottamasi piiraatkin! Ja varmasti tykkään sivustasi facessa, käynkin tekemässä sen heti! :)
    Voi olla että vielä kyselen tyhmiä, mutta koitan pähkiä itsekkin :)
    Kivaa pääsiäistä!
    Nina

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...