sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Uunilohi katkarapu-kanttarellikuorrutteella

Kalaa pitäisi ohjeen mukaan syödä vähintään kerran viikossa, mutta ainakin meillä sitä syödään luvattoman harvoin, vaikka kala herkkua onkin. Jotenkin vaan se aina jää ja unohtuu, mikä on ihan pönttöä, sillä kala on myös parasta pikaruokaa nopean valmistuksen vuoksi. Nyt viikolla nappasin kaupan tiskiltä lohifileen ja tein siitä pikaisen uunilohen sieni-rapu-töhnällä höystettynä. Oli herkkua ja nopeaa (koko setti reilut puoli tuntia), keitetyt perunat toimi hyvin lisukkeena.

UUNILOHI KATKARAPU-KANTTARELLIKUORRUTTEELLA

lohifilee
reilusti suolaa
pippuria
sitruunamehua
kanttarelli creme bonjouria
katkarapuja

Laita lohifilee uunivuokaan, suolaa reilusti ja mausta mustapippurilla. Purista pinnalle sitruunamehua. Kuorruta lohi creme bonjourilla (varmaan muutkin maut käy kuin tuo kanttarelli, mutta nyt teki mieli sienen makua) ja kaada lopuksi pinnalle jäiset katkikset. Paista 200 asteissa uunissa noin puoli tuntia (riippuu tietty kalan koosta), tarjoile esim keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...