Mä rakastan juuri savustettua kalaa ja yleensä sitä herkkua olen päässyt nauttimaan vain vanhempieni luona, savukala kun on isäni bravuureita. Viime viikonloppuna sain ihanan yllätyslahjan, kun isä oli ostanut mulle sähkösavustimen. Sitä piti heti päästä testaamaan ja viikolla nautittiinkin poikasten ja ystäväni kanssa ihanan kesäinen päivällinen. Savustetun lohen lisukkeeksi keitin uusia perunoita, tein ihanaa raputahnaa ja nopeaa vesimeloni-fetasalaattia. Ruoka syötiin ulkona, aurinko paistoi, tuntui jo ihan kesältä, mahtavaa!
LOHI SÄHKÖSAVUSTIMELLA
lohifile
karkeaa merisuolaa
leppäpuruja
sokeripaloja
Ripottele lohifileen pinnalle suolaa, kääri filee paperiin ja anna suolaantua jääkaapissa 1-2 tuntia. (Kalan suolauksesta on kaksi koulukuntaa, toiset suolaa etukäteen ja
toisten mielestä savukala suolataan vasta savustamisen jälkeen. Mä
noudatin mestarisavustaja-isäni oppeja, eli suolasin kalan etukäteen.) Suolaantumisen jälkeen pyyhi liika suola pois fileen pinnalta.
Laita savustimen alimmaiselle pellille reilu kourallinen leppälastuja ja muutama sokeripala antamaan kalalle kauniin värin. Savustimen rasvapelti kannattaa peittää foliolla, sillä se helpottaa putsaamista. Kala laitetaan rasvapellin päälle ritilälle, sitten luukku kiiinni ja töpseli seinään.
Savustusaika riippuu kalan koosta ja savustimen tehosta. Mulla meni 1,5kg lohifileen savustamiseen noin 40 minuuttia. Kannattaa kuitenkin tehdä välitsekkejä (itse aloitin tarkkailun 20 min jälkeen), ettei kala mene liian kuivaksi.
Tuoretta savukalaa parempaa ei olekaan :) En ole sähkösavustinta koskaan kokeillut, mutta näyttää näppärältä laitteelta!
VastaaPoistaprediksi bola
VastaaPoistacasino online
games slot
daftar akun sbobet88
agen sbobet88 terpercaya di indonesia
cara bermain judi bola sbobet88
tembak ikan joker123
cara sabung ayam online
link alternatif sbobet
panduan judi slot