maanantai 14. heinäkuuta 2014

Aasialainen munakas


Joskus reseptit syntyvät sattumien kautta ja niihin liittyy monta tarinaa. Tämä resepti juontaa juurensa kahdeksan vuoden takaiseen elämykseen thaimaalaisella torilla, jossa söin yhden elämäni parhaimmista munakkaista. Ohut lettumainen munakas oli täytetty tulisella, mutta hieman makealla jauhelihalla ja maustettu raikkaalla korianterilla. Makuelämys unohtui vuosiksi, mutta sitten sattuma puuttui peliin, kun dinneristä ylijäänyt ketjap manisilla maustettu broilerinjauheliha päätyi aamiaismunakkaaseen. Maku toi mieleen thaimaalaisen torin ja päätin kokeilla vastaavanlaista viritystä kotikeittiössä. Onnekas sattuma, sillä munakkaasta tuli liki yhtä hyvää kuin aikanani torilla sain maistaa.


AASIALAINEN MUNAKAS (kaksi annosta)

4 munaa
4  rkl  maitoa tai kermaa
suolaa
mustapippuria

130g broilerin jauhelihaa
ketjap manisia
paprikaa
pähkinärouhetta
korianteria

Ruskista jauheliha ja mausta reilusti ketjap manisilla.

Riko munien rakenne kulhossa haarukalla vatkaten, lisää joukkoon maito ja mausteet. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää öljyä ja kaada munakasseos pannulle. Alenna lämpöä, paista munakas rauhassa liki kypsäksi. Ripottele puolelle munakasta paistettu jauheliha pinnalle, lisää paprika, pähkinärouhe ja korianteri, kiepauta toinen puoli päälle ja nauti.

2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla! Vois toimia helppona lounaana, kun ei näillä kesähelteillä kokkailu kovin innosta.

    VastaaPoista
  2. Hansuli, juuri lounaaksi tuota teinkin, oli nopeaa ja helppoa, kannattaa kokeilla :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...