Mä olen ihastunut palsternakkaan, vaikken sitä osaa oikein käyttääkään. Joulun aatonaattona kehittelin extempore joulupöytään palsternakkalaatikon, joka ei ollut niin menestys. Nyt tein Blogiringin Blogiklinikalle kaksi jättikattilaa palsternakkakeittoa, jonka reseptiä lennossa kehittelin. Ihme kyllä tällä kertaa keitosta tuli ihan kelpoa, varsinkin kun paahdoin oheen parmankinkkua, joka toi ruokaan ihanan suolaisen lisän.
PALSTERNAKKAKEITTO
500 g palsternakkaa
400 g perunaa (punainen tai keltainen pussi)
200 g porkkanaa
1 iso sipuli
n. 1 l vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt Valio Koskenlaskijaa
n. 1 dl kuohukermaa
timjamia
Pese, kuori ja paloittele palsternakat, perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua noin 1/2 tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Koristele timjamilla.
Tämä oli kyllä tosi hyvää, täytyy tehdä itsekin!
VastaaPoista