tiistai 18. syyskuuta 2012

Omenahyve

Käpylän pihat tulvii omenoita, ihan mahtavaa. Omenoita on hillottu eri mausteilla (mun suosikki edelleen omena-kaneli), tehty omenapiiraita ja tietysti superhelppoa omenahyvettä. Tällä kertaa tein hyveen isäni myllyltä hakemista isoista luomukaurahiutaleista ja  maustoin sen ystävältäni Marfalta joululahjaksi saamallani ihanalla joulusokerilla. Hyveen kanssa nautittiin vaniljakastiketta, mutta hyvä vaniljajäätelökin toimii loistavasti.

OMENAHYVE

4-6 omenaa
kanelia
1dl sokeria (puolet voi olla myös fariinisokeria)
1 tl vaniljasokeria
3dl kaurahiutaleita
100g rasvaa

Kuori ja pilko omenat. Voitele vuoka hyvin, laita sinne pilkotut omenat, kaurahiutaleet, rasva, sokeri ja kaneli. Sekoita hyvin (tosin voi tehdä niinkin, että laittaa omenat pohjalle ja rasva-hiutale-sokeri-seoksen päälle, mutta tällä kertaa sekoitin). Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. Mäkin oon käyttänyt omenajutuissa tuota joulusokeria, se on ihanaa! Joten hyvää joulua vaan sullekin, just nyt. Juhlitaan jouluna sitten jotain muuta…

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta :) tänään ajattelin ekaa lertaa elämässäni kokeilla kaurahyvettä :) oikein hyvää syksyä sinulle :)

    VastaaPoista
  3. Unknown: Juu, joulua voi juhlia joka päivä ja joulusokeri sopii täydellisesti omenan kumppaniksi.
    MillaVaan:Toivottavasti kaurahyveestä tuli hyvää ;) Ainakin meillä puut tekee siihen malliin satoa, että hyveillä saadan herkutella vielä monesti. Eilen kokeilin omenachutneyta, postaan sen piakkoin. Ihanaa syksyä sinnekin!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...