keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Juuresranskalaiset

Kun sataa kaatamalla, arki on minuuttiaikataulutettua ja tekemättömien asioiden lista loputon, tarvitaan voimaruokaa. Yleensä sellaisina hetkinä kattilassa höyryää joku suosikkipastoista (erityisesti vuohenjuustopasta ja kinkku-pekonipasta toimivat loistavasti), mutta tänään teki mieli juuresranuja ja pikamajoa (perusmajo-sinappikurkkusalaattisekoitusta).  Se olikin loistovalinta,  sillä juuresten kuoriminen ja pilkkominen oli juuri riittävän yksinkertaista kierroksilla kiehuvalle päälle, pehmeät maut ja täyttävä ruoka taas omiaan tainnuttamaan kierroksia. Kulho ranuja, pitkä puhelu ystävälle ja jälkkäriksi pala tummaa suklaata; taas kaikki tuntuu jotenkin paljon helpommalta.

JUURESRANSKALAISET

porkkanaa
perunaa
bataattia
palsternakkaa
öljyä
suolaa
(rosmariinia)

Kuori ja viipaloi juurekset tikuiksi. Kaada juurekset kulhoon, lorauta reilusti öljyä päälle ja mausta. Kääntele juurestikkuja niin, että öljy ja mausteet tarttuvat kunnolla. Kumoa ranut pellille (bataatti pehmenee suht nopeasti, eli jos haluat rapeutta, niin lisää bataatti vasta puolivälissä) ja paista uunissa (tavallinen 200, kiertoilma 175 astetta) puolisen tuntia välillä käännellen. Nauti!

2 kommenttia:

  1. Nää on meidän suosikkikaveri lihalle, esim. hyville pihveille! Ja menevät nämä liukkaasti alas myös ilman lihoja tai kaloja, ovat niin hyviä. Tuota majoneesihässäkkää voisi joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Joo, mäkin olen tehnyt vastaavia lohkomaisessa muodossa juuri nimenomaan pihvien seuraksi, nyt yritin kovasti saada ranskalaismaista fiilistä (enemmän rapeutta), siksi esim bataatti piti lisätä vasta puolivälissä (muokkasinkin tän just reseptiin), ettei menisi liian mössöksi. Mutta ihan parhautta joka tapauksessa, oli formaatti mikä tahansa ;) Ja majosekoitusta kannattaa kokeilla (suhde puolet ja puolet), toimii kalapuikkojen (viimeksi fish&chipsin) ja hampurilaistenkin kanssa.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...