sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Gyrospita


Tällä viikolla flunssaa sairastaessani surffailin eri kanavilla ja löysin LIViltä ihanan Rachel Rayn, joka taikoo herkkuja 30 minuutissa. Rachelin ruuanlaitto oli just mun mieleen; hyvistä aineksista nopeaa ruokaa, kaikkea ei tarvitse tehdä itse ja ennen kaikkea fiilispohjalta. Rachel väsäsi ihanaa gyrospitaa ja tänään oli pakko kokeilla sitä itsekin. Muokkasin hieman Rachelin ohjetta ( jätin pois pinaatin ja chilin tuosta gyrostaikinasta) , silti lihasta tuli aivan mielettömän hyvää. Ja aikaa tän herkun valmistamiseen meni tosiaan se puoli tuntia, sillä aikaa kun gyros paistui uunissa tein tsatsikin (partaäijäjugurtin kannen ohje on ihan ässä) ja samalla kun leikkasin gyrosta siivuiksi, lämmitin uunin jälkilämmössä pitaleivät. Ne olis tietty voinut leipoa itsekin, mutta mun mielestä just tässä kohtaa voi oikaista. Ruoka oli aivan mielettömän hyvää, kiitos ihana Rachel Ray.

GYROSPITA

pitaleipiä
600 g jauhelihaa (mieluiten lampaan
2 rkl grillimaustetta

2 1/2 tl jeeraa (siis juustokuminaa)

1 rkl korianteria
1 tl kuivattua oreganoa

2-3 hyppysellistä jauhettua kanelia

200g hyvää fetaa murustettuna

Laita jauheliha kulhoon, lisää mausteet ja murustettu feta, sekoita hyvin.
Tee jauhelihasta kaksi pitkää pötkylää pellille, voitele oliiviöljyllä ja paista ne 220 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia. Leikkaa pötkylästä siivuja ja täytä pitaleivät salaatilla, tomaattilohkoilla, sipulilla, lihasiivuilla ja tsatsikilla.

2 kommenttia:

  1. gyroshan on se pyörivä pötkö mitä halpiskebabbi mestoissa myydään.. tuo on jotenkin enemmän kun joku normi grillattu kebu.

    ootko muuten huomannut että partaäijäjugurtin äijällä ei ole ollenkaan partaa? isot viikset vaan :)

    VastaaPoista
  2. Joo, Aleksi, oikeassa olet, mä vaan nappasin ton gyroksen Rachelin ohjeesta sen kummempia ajattelematta. Musta peruskebu on enemmän sellainen pihvimäinen ja tää on tällänen rulla, voisko sitten olla vaikka rullakebab? ;)

    Ja partaäijä ei tosiaankaan oo partaäijä, vaan viiksiäijä. Eikä edes turkkilainen, vaan kreikkalainen (mä nin nauroin, kun luin tän uutisen http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=2084138, mahtoi tyyppi olla ihmeissään..). Mutta parta tai viikset, Turkki tai Kreikka, huippuhyvää jugurtti on joka tapauksessa

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...