sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Kinkkupekonipasta


Täällä eletään vieläkin loman jälkeisessä hurmoksessa ja pääasiassa keittiössä tuoksuu thaimaan tuulet. Mutta loppuviikosta alkoi vireystila laskea siihen tahtiin (Luukas totesi yhtenä päivänä, että on niin nälkä, ettei voi tehdä edes läksyjä), että tarvittiin jotain tuhtia lohturuokaa. Ja koska kyseessä on pasta, tää on myös pikapikaruokaa. Ohje on tarttunut vuosien takaa muistaakseni ystävältäni Lindalta (just siltä fajitas- ja lasagnemestarilta) ja tällä herkkupastalla on ruokittu rinteessä huhkineita skimbaajia, remontissa jeesanneita raksatyyppejä ja tuhtia apetta kaipaavia koululaisia.

KINKKUPEKONIPASTA (jättiannos eli 6-8:lle)

pussi simpukkapastaa

paketti pekonia
200-300g kinkkua (mä ostan yleensä jotain keittokinkkusiivuja tms)
sipuli
paketti Koskenlaskija-juustoa
3-4 dl ruokakermaa
mustapippuria

Keitä pasta. Pilko sipuli ja paista sitä hetki pannulla. Paloittele pekoni ja kinkku suikaleiksi, nakkaa sipulin sekaan ja paista hetki. Leikkaa juusto pieniksi paloiksi, laita pannulle ja anna sulaa hetki. Kaada kerma sekaan, anna porista hetki, mausta mustapippurilla. Sekoita kastike ja pasta, raasta pinnalle hyvää parmesaania.

3 kommenttia:

  1. Ei tähän postaukseen liittyen mutta kiitos kalapuikkojesi sain inspiraation kokeilla niitä ja niin vain laski kalavastaisille ipanoille! Huomenna kalaburgereita :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, ihanaa, että blogi inspiroi! Toivottavasti löydät muitakin kokeilemisen arvoisia ohjeita. Ja herkullisia hetkiä, kerro miten kalaburgerit maistui ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, tää oli ihanaa!!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...