maanantai 11. toukokuuta 2009

Kanaleipä hummuksella

Kesä puskee päälle, sillä meidän keittiön näyttää viime postausten perusteella vallanneen niin salaatit, kesäherkut kuin piknikeväätkin. Nämä kanaleivät toimivat mainiosti myös mukaanpakattuina, seuraksi sopisi mainiosti esim. perunasalaatti. Tällä kertaa laiskotti, ja kun kaapista löytyi lahjaksi saatu luomuhummus (ah, mä rakastan ruokalahjoja!), jätin hummuksen teon sikseen. Laitan kuitenkin ohjeen tähän mukaan, itsetehty on aina kaupanvalmista parempaa. Nopeat leivät on helppo sutaista valmiiksi, täytteitä voi soveltaa jääkaapin saldon mukaan.


KANALEIPÄ HUMMUKSELLA

kanan maustamatonta rintafileitä
Rajah currytahnaa
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
kaurareikäleipiä
salaattia
maustamatonta tuorejuustoa
sipulia
tomaattia
kurkkua
paprikaa
fetaa
rucolaa (miksei myös basilikaa)

Luomu hummusta tai itsetehtyä

Hummus:
1 prk kikherneitä
2 rkl tahinia
1 valkosipulin kynsi
n. 2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
suolaa & pippuria

Aloita hummuksen valmistaminen valuttamalla neste kikherneistä ja kumoa ne kulhoon sitruunamehun, valkosipulinkynnen sekä tahinin kera. Soseuta tasaiseksi ja lisää oliiviöljy tahnaan ohuena nauhana, kunnes koostumus on notkeaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Marinoi kanafileet sitruunamehulla. Paista marinoidut kanan rintafileet öljyssä ja currytahnassa pannulla, kunnes fileet ovat kypsiä. Leikkaa kypsät fileet ohuiksi suikaleiksi. Levitä leivän pohjaan ohuelti tuorejuustoa, kokoa leipä salaatista, hummuksesta, kanasta, tomaateista, sipulista, kurkusta, fetasta ja rucolasta. Laita lopuksi tuorejuustolla voideltu kansi päälle ja nauti, joko heti tai vaikka piknikeväänä.

2 kommenttia:

  1. Vitsi miten ihana blogi, eksyin tänne ensimmäistä kertaa mutten varmasti viimeistä :)
    Hummus on niiin hyvää, pitääkin tehdä tämmöttisiä leipäsiä lähiaikoina.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanna! Ja tervetuloa!

    Hummus on tosiaan herkkua ja olenkin miettinyt erilaisia käyttötapoja sille klassisten leivän päälle -falafelien oheen -kuvioiden sijaan. Eli jos jollakin on vinkkejä, niin niitä otetaan mieluusti vastaan ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...